cookie-og-privatlivspolitik
Roar Sæther flyttede til Sandby i 2019 og har nu taget initiativ til at starte en lokal musikforening.
Foto: Per Klaaby

Ugeavisen Lolland

Musikalske ideer i Sandby

Vær med til at stifte ny, musikalsk forening i Sandby Kulturcenter.
13. oktober 2020 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

SANDBY Torsdag 22. oktober klokken 19 er der stiftelsesmøde for en ny musikforening i Sandby Kulturcenter.

Forud er gået livlige diskussioner og en del idéudvikling.

Men allerførst skulle en nylig tilflytter til den lille vestlollandske landsby lufte tanker om, at han da godt kunne tænke sig, at der var et lidt mere musikliv på hans nye bosted. Så hvorfor ikke danne en musikforening?

Roar Sæther hedder nordmanden, der sammen med sin danske kone er flyttet til Sandby fra Helsinge, hvor han siden 1999 har boet og arbejdet med lyd og musik i både udland og indland. Indtil han blev pensionist og i 2019 begyndte permanent flytning til Sandby.


Musik hele året

Roar blev hurtigt involveret i Sandbys årlige cabaret-forestilling, hvor han afløste den hidtidige lydmand.

Annonce

- Men jeg kunne da også godt tænke mig, at der var musik hele året i Sandby. Så derfor håber jeg, at rigtig mange vil deltage i det stiftende møde, siger Roar (citat oversat til dansk fra meget syngende norsk!).

Foreningens/ klubbens formål vil være at engagere og udvikle det lokale kulturliv inden for musik og sang. Desuden at skabe et aktivt musikmiljø og ikke mindst styrke fællesskabet mellem generationerne, lyder det i indbydelsen til det stiftende møde.

Håbet er, at foreningen tiltrækker både folk, der kan spille lidt, og folk, der bare elsker musik.

- Jeg har selv et musikalsk netværk rundt i hele landet, som jeg kan trække på, og så tror jeg, at der her i området findes mange folk, som har lagt deres instrumenter på hylden. Forhåbentlig kan vi lokke dem til at tage deres instrument frem igen og få det støvet af og komme igang med at spille igen, siger Roar Sæther.


Husorkester

Den nye forening, som får samlingssted i Sandby Kulturcenter, vil være en medlemsforening og vil blive organiseret som et musikværksted/ musikklub.

Annonce

Alle genrer for musik kan spilles og synges - fra viser til rock & roll, lover Roar.

Og så er der et stort ønske blandt flere i Sandby om, at den nye klub kan være forum for at få etableret et husorkester i Sandby Kulturcenter.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE