cookie-og-privatlivspolitik
Bueskytteforeningen kiggede i sidste uge på den gamle skole, der fint kunne rumme en bueskydningsbane. Men uden tilladelse til at komme ind, når projektet ikke videre.
Bueskytteforeningen kiggede i sidste uge på den gamle skole, der fint kunne rumme en bueskydningsbane. Men uden tilladelse til at komme ind, når projektet ikke videre.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Nakskov mangler store lokaler

Når Madeskovskolen står foran en nedrivning, skyldes det især, at Lolland Kommune mener, at der er rigeligt med lokaler til foreningslivet i forvejen. Det er Lollands Bueskytteklub ikke enig i.
23. februar 2021 kl. 13:20 Af Daniel Brøns

Annonce

NAKSKOV Mangler nogle foreninger lokaler, så kan de få dem anvist af Lolland Kommune. Sådan lød beskeden fra borgmester Holger Schou Rasmussen, efter at Ugeavisen Lolland gik i gang med at undersøge baggrunden for nedrivningen af Madeskovskolen.

Men spørger man Berit Bech, der er formand for Lollands Bueskytteklub, så har Lolland Kommune en udfordring, når klubben beder om egnede lokaler.

- Kommunen er meget imødekommende og vil gerne hjælpe, men den kan ikke, da vi har brug for meget lange baner til bueskydningen, som ikke findes ledige nogle steder. Og så opstår der rygter om, at vi er krævende, og at der er masser af plads andre steder.

I dag træner bueskytteklubben derfor i hallen på Stormarksskolen, som med sine 24 meter er lang nok til at skyde de minimale 18 meter, der kræves. Men alligevel er det ikke optimalt. Især fordi lokalet ikke er klubbens, og de store tunge skiver derfor skal hentes frem og sættes på plads tre gange om ugen, når der trænes.

- Dels er det en udfordring, at vi skal bruge 40-45 minutter på at flytte rundt på ting ved hvert eneste møde, og dels er det et problem, at Stormarksskolen reelt ikke har plads til vores grej, forklarer hun.

Annonce

Klubliv savnes

- Vores klub kunne blomstre og udvikle sig meget mere, hvis der var gode rammer og mulighed for et rigtigt klubliv. Derfor kunne det være fantastisk, hvis kommunen var visionær og gik i gang med at indrette et område, der kunne blive et helt nyt kultursted for byen - i stedet for bare at nægte os adgang, så vi kan etablere et projekt sammen med andre, siger formanden, der godt kunne have ønsket, at Lolland Kommune havde sat sig i spidsen for at samle byens foreninger omkring en fælles diskussion om lokalebehovene i byen.

- I stedet er der bare lukket ned for muligheden, og nedrivningen sendt i høring. Det virker altså ikke særlig borger-inddragende, siger formanden, der deler den lokale samfundsdebattør Carsten Andersens vision om at give Nakskov et stort samlingssted for alle foreninger.

- Det er i den grad noget, som byen savner. Maribo og de små landsbyer ude i omegnen har kulturelle samlingssteder for foreningslivet, men i Nakskov findes den slags slet ikke, siger formanden, der ikke levner stort håb for skolen.

- Jeg turde i hvert tilfælde ikke byde ind på den, når kommunen ikke er en medspiller i sagen. Man ved jo ikke, om man pludselig får en regning på nedrivningen, hvis projektet ikke lykkes, så i den situation er der naturligvis ingen, der tør være med.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE