Annonce
Ugeavisen Lolland

Nakskov mangler store lokaler

Bueskytteforeningen kiggede i sidste uge på den gamle skole, der fint kunne rumme en bueskydningsbane. Men uden tilladelse til at komme ind, når projektet ikke videre. Foto: Daniel Brøns

Når Madeskovskolen står foran en nedrivning, skyldes det især, at Lolland Kommune mener, at der er rigeligt med lokaler til foreningslivet i forvejen. Det er Lollands Bueskytteklub ikke enig i.

NAKSKOV Mangler nogle foreninger lokaler, så kan de få dem anvist af Lolland Kommune. Sådan lød beskeden fra borgmester Holger Schou Rasmussen, efter at Ugeavisen Lolland gik i gang med at undersøge baggrunden for nedrivningen af Madeskovskolen.

Men spørger man Berit Bech, der er formand for Lollands Bueskytteklub, så har Lolland Kommune en udfordring, når klubben beder om egnede lokaler.

- Kommunen er meget imødekommende og vil gerne hjælpe, men den kan ikke, da vi har brug for meget lange baner til bueskydningen, som ikke findes ledige nogle steder. Og så opstår der rygter om, at vi er krævende, og at der er masser af plads andre steder.

I dag træner bueskytteklubben derfor i hallen på Stormarksskolen, som med sine 24 meter er lang nok til at skyde de minimale 18 meter, der kræves. Men alligevel er det ikke optimalt. Især fordi lokalet ikke er klubbens, og de store tunge skiver derfor skal hentes frem og sættes på plads tre gange om ugen, når der trænes.

- Dels er det en udfordring, at vi skal bruge 40-45 minutter på at flytte rundt på ting ved hvert eneste møde, og dels er det et problem, at Stormarksskolen reelt ikke har plads til vores grej, forklarer hun.

Klubliv savnes

- Vores klub kunne blomstre og udvikle sig meget mere, hvis der var gode rammer og mulighed for et rigtigt klubliv. Derfor kunne det være fantastisk, hvis kommunen var visionær og gik i gang med at indrette et område, der kunne blive et helt nyt kultursted for byen - i stedet for bare at nægte os adgang, så vi kan etablere et projekt sammen med andre, siger formanden, der godt kunne have ønsket, at Lolland Kommune havde sat sig i spidsen for at samle byens foreninger omkring en fælles diskussion om lokalebehovene i byen.

- I stedet er der bare lukket ned for muligheden, og nedrivningen sendt i høring. Det virker altså ikke særlig borger-inddragende, siger formanden, der deler den lokale samfundsdebattør Carsten Andersens vision om at give Nakskov et stort samlingssted for alle foreninger.

- Det er i den grad noget, som byen savner. Maribo og de små landsbyer ude i omegnen har kulturelle samlingssteder for foreningslivet, men i Nakskov findes den slags slet ikke, siger formanden, der ikke levner stort håb for skolen.

- Jeg turde i hvert tilfælde ikke byde ind på den, når kommunen ikke er en medspiller i sagen. Man ved jo ikke, om man pludselig får en regning på nedrivningen, hvis projektet ikke lykkes, så i den situation er der naturligvis ingen, der tør være med.

  • Bueskytteforeningen kiggede i sidste uge på den gamle skole, der fint kunne rumme en bueskydningsbane. Men uden tilladelse til at komme ind, når projektet ikke videre. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Sofie Amalie lever med en livslang gæld

112

Færgerejsende fanget: Havde farlig genstand gemt i tasken

Sundhed

Foruroligende kortlægning: Her er risikoen for tidlig død voldsom

Sport

Ny landsholdstrøje overrasker med lokal detalje

Lolland

Opråb fra sognepræst: Risiko for, at kirken lukker

Guldborgsund

110 nye boliger på vej: - Jeg må lige knibe mig selv i armen

112

Alt, alt for hurtigt: Bilist kørte 91 km/t inde i byen

Sport

Få måneder før OL: To NFH-spillere udtaget til landsholdet

Vejret

Lunefuldt forårsvejr bringer regn og blæst - og en smule sol

Indland

Cirka 840 kilo narko er fundet ved Sjællands Odde

Indland

Gør klar til massiv oprustning mod ny pandemi

Erhverv

Snart sparkes kæmpebyggeri i gang: - Samarbejdet er fremragende

Guldborgsund

Truet træleopard bidt ihjel: - Helt ekstremt øv

Sport

Ærlig cheftræner efter nederlag: - Vi kan ikke bare krølle Skive sammen

Guldborgsund

Nyt telefonbedrageri: Sådan snød de hævekortet fra ældre

Annonce
Annonce
Erhverv

Prisvindende lokal møbelproducent begæret konkurs

112

Nu udrustes vores lokale politi med strømpistoler

Sport

Spændende pokallodtrækning: - TSØ skal møde gamle kendinge

Guldborgsund

Derfor fløj kampflyene over Falster

112

Forsøgte at stikke af fra politiet: Forklaringen fandt de på hans bopæl

112

Tiltalt for drab på spædbarn vil skilles

Guldborgsund

Her er de udfordret af opkørte stier