cookie-og-privatlivspolitik
Efter forgæves at have forsøgt at sælge forretningrn lukker Peter Friis nu sin slagterforretning.
Efter forgæves at have forsøgt at sælge forretningrn lukker Peter Friis nu sin slagterforretning.
Foto: Jan Knudsen

Ugeavisen Lolland

Nakskovs sidste slagter lukker

Selv ikke coronakrisens fornyede interesse for hjemmelavet mad kunne redde Slagter Friis i Nakskov fra lukning. Slagterens sidste åbningsdag er torsdag 28. maj.
25. maj 2020 kl. 14:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

NAKSKOV - En æra er slut, når Slagter Friis har absolut sidste åbningsdag torsdag 28. maj. Butikken har på flere adresser været en del af Nakskovs bybillede siden 1933, hvor Peter Friis' farfar etablerede sig i Nakskov blandt adskillige andre slagterbutikker.

- Det er med et trist hjerte, at jeg nu lukker slagterbutikken; men der er ingen vej udenom, slår Peter Friis fast og fortæller om, hvordan sygdom i forretningen i december sidste år satte en stopper for det ellers lukrative salg af nytårsmenuer.

- Vi havde allerede afsat 80 nytårsmenuer, da vi var nødt til at lukke ned og tilbagebetale de kunder, som havde købt nytårsmenuer. Den manglende omsætning under coronakrisen har så været det sidste skub mod en uundgåelig lukning, erkender Peter Friis.


Ingen købere

- Desværre er det ikke lykkes for mig at finde en køber, selvom butikken nu har været til salg i mere end et år. Nu kan kun tiden vise, hvad man vil kunne finde i forretningens lokaler fremover. Mulighederne er mange, og jeg er sikker på, at der nok skal dukke noget op inden længe, siger Peter Friis, som fremover vil koncentrere sig om sit online-firma, hvor han sælger termokasser.

- Det er fra online-foretningen, at min indtægt fremover skal komme. Så jeg glæder mig til at optimere sitet og besøge mine kunder - noget, som jeg hidtil ikke har haft tid til, lyder det fra den 51-årige eks-slagteren, som uddyber sine fremtidsmuligheder:

- Jeg glæder mig lige nu mest af alt til en fremtid med mere frihed og fleksibilitet; en dagligdag, hvor jeg i højere grad selv kan tilrettelægge min arbejdstid og frihed, og hvornår jeg kan sejle en tur i min netop indkøbte motorbåd. Og så glæder jeg mig rigtig meget til at kunne tage på juleshopping og julehygge i byen sammen med mine voksne børn (hvis de stadig gider) - noget af det der har været nærmest umuligt at nå, især i de seneste år. Alt i alt ser Peter lyst på fremtiden.


Kom og sig farvel

Peter Friis ønsker at sige ordentlgit farvel til sine kunder og forretningsforbindelser. Det gør han ved en reception i forretningen fredag 29. maj kl. 15-18.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce