cookie-og-privatlivspolitik
Hos Nota viser Dan Ludvigsen en stak cd'er, som bl.a. indeholder uddrag af Ugeavisen Lolland, og som sendes ud til kunderne med Post Nord.
Hos Nota viser Dan Ludvigsen en stak cd'er, som bl.a. indeholder uddrag af Ugeavisen Lolland, og som sendes ud til kunderne med Post Nord.
Foto: Lisbet Rasmussen

Ugeavisen Lolland

Nogle lytter til Ugeavisen

Hver uge indlæses uddrag af Ugeavisen Lolland og sendes rundt til dem, som læser med ørerne - altså ordblinde, blinde og svagtseende.
13. februar 2020 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Nakskov Hver torsdag formiddag sidder en skuespiller eller en anden, som er god til at bruge stemmen til oplæsning, i et lydstudie i København og indlæser udvalgte artikler og meddelelser fra Ugeavisen Lolland. Også artikler og noter fra Folketidende læses op. Herefter behandles lydfilerne på Notas hovedkontor i Nakskov, og til slut brændes det hele over på cd'er, som sendes ud til kunderne med post.

For at kunne få tilsendt det lokale avisstof på cd skal man være medlem af Nota, Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder, og have en diagnose enten som ordblind, svagtseende eller blind.

Det er LollandBibliotekerne, som har indgået kontrakt med Nota om at fremstille og distribuere lydavisen. Pt er der mellem 40 og 50, som får tilsendt Lolland Lydavis.


Lyd på lokalaviserne

Ugeavisen Lolland er en af en lille håndfuld lokale ugeaviser, der udkommer som lydavis.

Men snart kommer flere til.

Nota og Dansk Blindesamfund er nemlig i gang med at få sat lyd på Danmarks mere end 230 lokalaviser. Målet er, at blinde og svagtseende brugere af lydavisen skal kunne læse/ lytte til den fysisk trykte avis samme dag, som den udkommer.

I dag modtager eksempelvis brugerne af Lolland Lydavis først cd'en med avisen adskillige dage efter, at de trykte aviser er på gaden. Der er indtil videre ingen deadline på projektet, men i år udføres en række tests med lydavisernes kommende brugere.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce