cookie-og-privatlivspolitik
Carsten, Birgitt og Alice elsker deres frivillige arbejde i netværket Senior Erhverv Lolland Falster.
Carsten, Birgitt og Alice elsker deres frivillige arbejde i netværket Senior Erhverv Lolland Falster.
Foto: Lisbet Rasmussen

Ugeavisen Lolland

Nyt mod på jobtilværelsen

Senior Erhverv Lolland Falster hjælper mennesker over 50 år med at finde fodfæste i tilværelsen som ledig - og i bedst tilfælde et job.
15. juli 2020 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

MARIBO Der er åbent mandag og torsdag i det hyggelige sekretariat, som netværket Senior Erhverv Lolland Falster råder over på Gasværksvej 6B i Maribo.

For tiden består netværket af knap 50 mennesker, som har det til fælles, at de er over 50 år og på udkig efter et job.

- Som medlem af Senior Erhverv kan man byde ind med, hvad man kan og har lyst til, forklarer formand Birgitt Niekieraj. Netværket fungerer nemlig på absolut frivillig basis, så alle funktioner i det lille sekretariat varetages af netværkets medlemmer. Du kan fx være med i kontorgruppen, pr-gruppen, it-gruppen eller i virksomhedsgruppen.

Sidstnævnte tager rundt og besøger virksomheder på hele Lolland-Falster, dels for at udbrede kendskabet til Senior Erhverv og dets ofte oversete ressource af erfaren, ledig arbejdskraft, dels for se, om der er konkrete ledige jobs i den konkrete virksomhed, som kunne varetages af et af netværkets medlemmer.

- Virksomhederne har adgang til vores database, der indeholder alle vores medlemmers cv, siger Birgitt og lister stolt op, at virksomhedsgruppen allerede i 2020 har besøgt over 100 virksomheder - og det endda trods corona-krisen!


13 i arbejde i 2020

Ugeavisen har sat tre medlemmer af Senior Erhverv stævne en lun julidag for at høre om netværket, hvis fornemste opgave i princippet er at lukke sig selv. For er der ingen arbejdsløse over 50 år i lokalområdet, ja så er der jo ingen brug for Senior Erhverv, som næstformand Carsten Schmidt tørt konstaterer.

Intet tyder dog på, at netværket står for at skulle lukke i den nærmeste fremtid. Nedlunkningen af samfundet siden marts har betydet en stigning i ledigheden, som langt fra er gået seniorernes rækker forbi. Trods det er det lykkes Senior Erhverv Lolland Falster foreløbig at få 13 af deres medlemmer i arbejde i 2020.


Tænk nyt!

Senior Erhverv er sat i verden for at hjælpe ledige over 50 år til at optimere deres jobsøgning og komme tilbage på arbejdsmarkedet - ikke nødvendigvis i en fuldtidsstilling.

Ud over at få sparring til at skrive ansøgninger og udfærdige cv'er, som bliver lagt ind i netværkets database, er der også mere udefinerlige fordele ved at være medlem af Senior Erhverv.

- Man bliver glad i låget af at være her og være sammen med de andre medlemmer. Det er sjovt og livgivende og man får ny tro på tilværelsen, siger Alice Trenckner, som både er tovholder i pr-gruppen, bestyrelsesmedlem og medlem af virksomhedsgruppen. Alice har snart været ledig så længe, at hun ryger ud af dagpengesystemet.

- Hvis jeg ikke kom her i Senior Erhverv, havde mundvigene nok hængt noget mere og det havde gjort ondt. Men her får jeg mod på tilværelsen og tror på, at det nok skal lykkes, siger Alice og bakkes op af Carsten:

- Selvom en, som er fyldt 50, åbenbart er mindre værd end en 20-årig med 30 års erfaring, så skal vi ikke derhen, hvor vores medlemmer skal føle sig mindre værd.

Og Birgitt slutter:

- Det handler om at tænke nyt. Måske kan en virksomhedspraktik i en periode inden for et helt nyt felt føre til noget nyt og noget andet. Så er du ledig og fyldt 50 år, så mød op her på Gasværksvej og lad os hjælpe dig i gang med også at tænke nyt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce