cookie-og-privatlivspolitik
Toiletterne ved Jyske Bank i Nakskov er blot to ud af kommunens omkring 25 offentlige toiletter.
Toiletterne ved Jyske Bank i Nakskov er blot to ud af kommunens omkring 25 offentlige toiletter.
Foto: Lisbet Rasmussen

Ugeavisen Lolland

Offentlige toiletter fortsat lukkede

Du er stadig nødt til at holde dig i det offentlige rum lang tid fremover.
03. juni 2020 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

LOLLAND Ugeavisen er gennem de sidste uger blevet kontaktet af adskillige læesre, som har savnet at kunne frekventere et offetligt toilet, når de har været på indkøb eller har haft andre ærinder inde i byen og langt væk fra deres eget private toilet.

- Jeg kan ikke tage ind til byen længere. For jeg er bange for, at jeg ikke kan holde mig, inden jeg igen kommer hjem eller tæt på et andet toilet, som jeg kan bruge, når nu de offentlige toiletter er lukkede, lyder en typisk kommentar til avisen - og også til Lolland Kommune's Park & Vej, som har ansvaret for de offentlige toiletter.


- Lige nu har vi ikke ressourcerne til at holde alle kommunens toiletter i en rengjort stand, som vil leve op til Sundhedsstyrelsens retningslinjer - Lige nu har vi ikke ressourcerne til at holde alle kommunens toiletter i en rengjort stand, som vil leve op til Sundhedsstyrelsens retningslinjer

Kræver store ressourcer

De offentlige toiletter i Lolland Kommune har været lukkede siden sidst i marts - som i resten af Danmark.

Siden har flere kommuner igen lukket op for muligheden for at kunne lette sig på offentligt betalte og rengjorte toiletter - det gælder fx for Guldborgsund og Næstved kommuner - men endnu ikke for Lolland Kommune.

- Kommunen står for adskillige offentlige toiletter, og det vil kræve ressourcer i en grad, som vi ikke kan klare, at holde alle de toiletter rengjorte i overenstemmelse med corona-krisens forskrifter, siger Kjeld Jensen, som står i spidsen for Lolland Kommunes Park & Vej-afdeling, der har ansvar fort kommunens offentlige toiletter.

Han forklarer:

- Lige nu har vi ikke ressourcerne til at holde alle kommunens toiletter i en rengjort stand, som vil leve op til Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Det vil kræve tre-fire fuldtidsansatte at holde alle kommunens 20-25 offentlige toiletter i så rengjort og steril en stand, som det er nædvendigt. Det har vi ikke ressourcer til.

- Derfor er jeg nødt til at sige, at kommunens offentlige toiletter nok ikke åbner igen foreløbigt, sukker Kjeld Jensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce