Annonce
Ugeavisen Lolland

Ombejlede pakhuse på Sydkajen

Projektchef Michael Vinther med model af et af de 6 gavlhuse, som de næste år vil skyde op langs Sydkajen i Nakskov havn. Foto: Lisbet Rasmussen

Stor interessse for det fremtidige byggeriet på Sydkajen, som på grund af trafikhensyn nu er skrumpet fra syv til seks huse.

NAKSKOV For tiden bliver der foretaget geotekniske undersøgelser på Mørtelværksgrunden - som optakt til byggeriet af seks huse i projektet, som i dag går under navnet Sydkaj P/S.

På den anden side af havneløbet, i Havnegade 35, har projektchef Michael Vinther travlt. Siden offentliggørelsen af det ambitiøse byggeprojekt før jul har der været en voldsom interesse for at få fingre i en af lejlighederne i de smukke huse, som kommer til at ligge med gavlene mod havneløbet.

Og den interesse stiger stadig støt.

Lige nu er der omkring 300 på en interesseliste. Det er folk, som gerne vil bo på havnen men eksempelvis endnu ikke har besluttet, om de vil bo til leje eller i ejerbolig.

- Den indledend salgsproces er gået i gang. Men endnu ved vi ikke, hvor mange af lejlighederne, der bliver sat til salg eller vil blive beboet som lejemål, fortæller Michael Vinther.

Han regner med, at det formelle salg af lejlighederne ved en ejendomsmægler går i gang om to eller tre måneder.

Lige for tiden bliver der taget boreprøver af jordbunden på "mørtelværskgrunden", hvor der skal piloteres, inden selve byggeriet af de seks huse kan gå i gang. Foto: Jan Knudsen

Har sløjfet et hus

Det er altså ikke manglende interesse for gavlhusene, der gør, at projektet nu omhandler seks huse og ikke som i begyndelsen syv huse.

- Det drejer sig om trafikale forhold, som vi nu har imødekommet. Det betyder også, at huset op mod Nybro kommer til at ligge omkranset af et grønt område og ikke som først planlagt lige ud til den trafikerede Nybro og Maglehøjvej, forklarer projektchefen og afbrydes af telefonen. Det er endnu en, der forhører sig om det nye byggeri, som består af op til 75 lejligheder fra 70 til 150 kvadratmeter.

Men hvad er det, ved byggeriet, der virker så tiltrækkende på folk fra både nær og fjern?

- Folk køber simpelthen ideen om at bo på en aktiv havn. At der sker noget, når de kigger ud ad vinduet eller går en tur langs kajen, hvor der pludselig vil ligge et stort containerskib, og hvor der i roesæsonen vil være yderst travlt, forklarer Michael Vinther og fortsætter:

- Et andet hit er de orangerier - altså drivhuse - som kommer til at ligge mellem pakhusene. De har vist sig at være et købsargument. Så det er altså en blandet flok, som viser interesse for at bo i et levende miljø med mange muligheder ved Nakskovs sydlige havnekaj.

Byggestart af første etape, som omhandler to huse, er til efteråret. De forventes at stå indflytningsklare i slutningen af 2022.

I sidste uge var Sydkaj-projektet på dagsordenen til byrådsmødet. Der skal nemlig laves en ændring i lokalplanen, så der er mulighed for at have blandet industri og bebyggelse i havneområdet, som ellers hidtil har været forbeholdt erhvervsvirksomhed.

Forslag til ændring af lokalplan er sendt til høring. Interesserede kan se lokalplanen samt tegninger over Sydkaj-byggeriet på Lolland Kommunes hjemmeside.

  • Projektchef Michael Vinther med model af et af de 6 gavlhuse, som de næste år vil skyde op langs Sydkajen i Nakskov havn. Foto: Lisbet Rasmussen
  • Lige for tiden bliver der taget boreprøver af jordbunden på "mørtelværskgrunden", hvor der skal piloteres, inden selve byggeriet af de seks huse kan gå i gang. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Sofie Amalie lever med en livslang gæld

112

Færgerejsende fanget: Havde farlig genstand gemt i tasken

Sundhed

Foruroligende kortlægning: Her er risikoen for tidlig død voldsom

Sport

Ny landsholdstrøje overrasker med lokal detalje

Lolland

Opråb fra sognepræst: Risiko for, at kirken lukker

Guldborgsund

110 nye boliger på vej: - Jeg må lige knibe mig selv i armen

112

Alt, alt for hurtigt: Bilist kørte 91 km/t inde i byen

Sport

Få måneder før OL: To NFH-spillere udtaget til landsholdet

Vejret

Lunefuldt forårsvejr bringer regn og blæst - og en smule sol

Indland

Cirka 840 kilo narko er fundet ved Sjællands Odde

Indland

Gør klar til massiv oprustning mod ny pandemi

Erhverv

Snart sparkes kæmpebyggeri i gang: - Samarbejdet er fremragende

Guldborgsund

Truet træleopard bidt ihjel: - Helt ekstremt øv

Sport

Ærlig cheftræner efter nederlag: - Vi kan ikke bare krølle Skive sammen

Guldborgsund

Nyt telefonbedrageri: Sådan snød de hævekortet fra ældre

Annonce
Annonce
Erhverv

Prisvindende lokal møbelproducent begæret konkurs

112

Nu udrustes vores lokale politi med strømpistoler

Sport

Spændende pokallodtrækning: - TSØ skal møde gamle kendinge

Guldborgsund

Derfor fløj kampflyene over Falster

112

Forsøgte at stikke af fra politiet: Forklaringen fandt de på hans bopæl

112

Tiltalt for drab på spædbarn vil skilles

Guldborgsund

Her er de udfordret af opkørte stier