Annonce
Ugeavisen Lolland

Opbakning til Røde Kors hjælper

Lise Frederiksen er utrolig glad for den varme og medmenneskelighed, som hun har skabt i Suhrsgade i Maribo. Foto: Daniel Brøns

Trods nedlukning og coronatider, så venter Røde Kors Midtlolland en helt normal omsætning for 2020. Det giver blandt andet mulighed for at udvikle på aktiviteterne. I det nye år får mødestedet for socialt udsatte udvidet åbningstiden, så de cirka 20 brugere får flere dage, hvor de kan mødes og få et måltid god mad lavet af frivillige, som vil gøre en forskel.

MARIBO Hvad skal man engagere sig i, når man i en stor del af sit arbejdsliv har arbejdet med at støtte socialt udsatte som støtteperson - og nu er på pension? Det spørgsmål blev pludselig høj-aktuelt for Lise Frederiksen, da hun for cirka halvandet år siden syntes, at hun ville bruge sit otium på at gøre nytte.

Støtter udsatte

Og hvad ville så være mere oplagt end at fortsætte det gode arbejde med at støtte de udsatte? Lise Frederiksen havde fået øje på et ledigt lokale i den store Røde Kors-bygning i Vestergade i Maribo, som fint kunne blive en café. Dernæst forhørte hun sig, om hun mon kunne få huslejestøtte hos Menighedsplejen i Maribo Domsogn. Det kunne hun godt, og da Røde Kors og forskellige supermarkeder også ville støtte med penge og mad, havde hun pludselig økonomi til at starte "Den Varme Stue", der åbnede 4. august 2019.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vigtigt netværk

Siden dengang er det kun gået fremad. Hver uge er der flere brugere, der hovedsageligt er mænd, der glæder sig over at kunne mødes med andre og få en kop kaffe til en femmer eller et måltid mad for 25 kroner.

I dag lyder menuen på rester fra tidligere dage, så brugerne blandt andet fik frikadeller, korteletter - samt i dag også grøntsager doneret af Aldi. Et vigtigt bidrag til mændenes sundhed.

- Mange af vores gæster ville ikke få sig et ordentligt måltid mad, hvis de ikke kom her, så vi udfylder en vigtig funktion for dem, fortæller Lise Frederiksen, der også oplever, at stedet er en meget vigtig livsnerve for mange.

- Vi beder altid brugerne om deres telefonnummer, for så kan vi ringe til dem, hvis de ikke kommer. Ofte viser det sig, at de er kommet til skade og har brug for vores hjælp, siger Lise Frederiksen, der sammen med de andre frivillige typisk laver mad til 8-10 mennesker på åbningsdagene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brug for hjælpen

Lige nu er der så stor brug for hjælpen, at de nu udvider til fire åbningsdage om ugen mandag til torsdag, hvor brugerne typisk kommer lidt før 12 for at få sig en plads i de store rummelige lokaler. At det kan lade sig gøre skyldes især frivillige bidrag, men også det faktum, at tilbuddet har til huse i en bygning med en god økonomi. Ifølge næstformand i Røde Kors Midtlolland Karen Andersen er året 2020 nemlig gået godt.

- Vi regner lige nu med et helt normalt regnskabsår, og det gør det jo lettere for os at støtte op om et tilbud som dette, siger hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kan udvide

Derfor kan Lise Frederiksen godt regne med opbakning, hvis hun har brug for mere støtte, men lige nu regner hun med, at fire åbningsdage er nok til at dække behovet i Maribo.

- Vi har mulighed for at udvide med flere brugere på åbningsdagene, da her er nogle ret store mødelokaler også, men selv om der er ret store krav til afstand her under epidemien, så tror jeg, at vi kan være her i caféen fremover også, siger hun og fortæller, at det især er de mange frivillige, der har æren for, at det hele lykkes så godt.

- Heldigvis er der mange, som gerne vil være med, og vi har det også rigtigt hyggeligt med både hinanden og brugerne, men du må gerne skrive, at vi altid kan bruge flere hænder, siger hun og opfordrer til at kigge ind og se stedet.

  • Lise Frederiksen er utrolig glad for den varme og medmenneskelighed, som hun har skabt i Suhrsgade i Maribo. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Lokal nyt

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Lolland-Falster

"På røven i Nakskov"? - Det kan man godt glemme alt om

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lokal nyt

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Annonce
Annonce
112

105 taget i fartkontroller

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

112

Klip og bøder på Vestlolland