cookie-og-privatlivspolitik
Lise Frederiksen er utrolig glad for den varme og medmenneskelighed, som hun har skabt i Suhrsgade i Maribo.
Lise Frederiksen er utrolig glad for den varme og medmenneskelighed, som hun har skabt i Suhrsgade i Maribo.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Opbakning til Røde Kors hjælper

Trods nedlukning og coronatider, så venter Røde Kors Midtlolland en helt normal omsætning for 2020. Det giver blandt andet mulighed for at udvikle på aktiviteterne. I det nye år får mødestedet for socialt udsatte udvidet åbningstiden, så de cirka 20 brugere får flere dage, hvor de kan mødes og få et måltid god mad lavet af frivillige, som vil gøre en forskel.
05. januar 2021 kl. 12:28 Af Daniel Brøns

Annonce

MARIBO Hvad skal man engagere sig i, når man i en stor del af sit arbejdsliv har arbejdet med at støtte socialt udsatte som støtteperson - og nu er på pension? Det spørgsmål blev pludselig høj-aktuelt for Lise Frederiksen, da hun for cirka halvandet år siden syntes, at hun ville bruge sit otium på at gøre nytte.


Støtter udsatte

Og hvad ville så være mere oplagt end at fortsætte det gode arbejde med at støtte de udsatte? Lise Frederiksen havde fået øje på et ledigt lokale i den store Røde Kors-bygning i Vestergade i Maribo, som fint kunne blive en café. Dernæst forhørte hun sig, om hun mon kunne få huslejestøtte hos Menighedsplejen i Maribo Domsogn. Det kunne hun godt, og da Røde Kors og forskellige supermarkeder også ville støtte med penge og mad, havde hun pludselig økonomi til at starte "Den Varme Stue", der åbnede 4. august 2019.


Vigtigt netværk

Siden dengang er det kun gået fremad. Hver uge er der flere brugere, der hovedsageligt er mænd, der glæder sig over at kunne mødes med andre og få en kop kaffe til en femmer eller et måltid mad for 25 kroner.

I dag lyder menuen på rester fra tidligere dage, så brugerne blandt andet fik frikadeller, korteletter - samt i dag også grøntsager doneret af Aldi. Et vigtigt bidrag til mændenes sundhed.

- Mange af vores gæster ville ikke få sig et ordentligt måltid mad, hvis de ikke kom her, så vi udfylder en vigtig funktion for dem, fortæller Lise Frederiksen, der også oplever, at stedet er en meget vigtig livsnerve for mange.

- Vi beder altid brugerne om deres telefonnummer, for så kan vi ringe til dem, hvis de ikke kommer. Ofte viser det sig, at de er kommet til skade og har brug for vores hjælp, siger Lise Frederiksen, der sammen med de andre frivillige typisk laver mad til 8-10 mennesker på åbningsdagene.


Brug for hjælpen

Lige nu er der så stor brug for hjælpen, at de nu udvider til fire åbningsdage om ugen mandag til torsdag, hvor brugerne typisk kommer lidt før 12 for at få sig en plads i de store rummelige lokaler. At det kan lade sig gøre skyldes især frivillige bidrag, men også det faktum, at tilbuddet har til huse i en bygning med en god økonomi. Ifølge næstformand i Røde Kors Midtlolland Karen Andersen er året 2020 nemlig gået godt.

- Vi regner lige nu med et helt normalt regnskabsår, og det gør det jo lettere for os at støtte op om et tilbud som dette, siger hun.


Kan udvide

Derfor kan Lise Frederiksen godt regne med opbakning, hvis hun har brug for mere støtte, men lige nu regner hun med, at fire åbningsdage er nok til at dække behovet i Maribo.

- Vi har mulighed for at udvide med flere brugere på åbningsdagene, da her er nogle ret store mødelokaler også, men selv om der er ret store krav til afstand her under epidemien, så tror jeg, at vi kan være her i caféen fremover også, siger hun og fortæller, at det især er de mange frivillige, der har æren for, at det hele lykkes så godt.

- Heldigvis er der mange, som gerne vil være med, og vi har det også rigtigt hyggeligt med både hinanden og brugerne, men du må gerne skrive, at vi altid kan bruge flere hænder, siger hun og opfordrer til at kigge ind og se stedet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce