cookie-og-privatlivspolitik
Præst Hanne Lund (tv) og psykoterapeut Annie Lauritzen indbyder kvinder til samtalegruppe om senfølger efter seksuelle overgreb.
Præst Hanne Lund (tv) og psykoterapeut Annie Lauritzen indbyder kvinder til samtalegruppe om senfølger efter seksuelle overgreb.
Foto: Lisbet Rasmussen

Ugeavisen Lolland

Overgreb kaster livslang skygge

Seksuelle overgreb kan med skam og skyld og fortielse forfølge offeret gennem hele livet. Det tabu tager en samtalegruppe snart fat i.
11. juni 2021 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

LOLLAND Torsdag 17. juni inviterer psykoterapeut Annie Lauritzen og præst Hanne Lund til informationsmøde om senfølger efter seksuelle overgreb.

Under mødet sætter psykoterapeut Lone Lyager fokus på det misbrugte barn, mens Sif Skouenborg fortæller om vigtigheden af at tale med andre i samme situation.

De to arrangører vil fortælle om, hvordan de vil arbejde i den samtalegruppe for kvinder med senfølger efter seksuelle overgreb, som informationsmødet er en optakt til.

- I mit arbejde som præst her på Lolland er jeg kommet i kontakt med mennesker, som kender til den her problematik. Så vi ved, at der absolut er behov for sådan en samtalegruppe, siger Hanne Lund.

Annie Lauritzen, som blandt andet har arbejdet ved Center for Seksuelt Misbrugte i København supplerer:

Annonce

- Der findes ingen samtalegrupper for kvinder med senfølger efter seksuelle overgreb på Lolland-Falster. Men der er ingen tvivl om, at behovet er der.


Ladt alene i verden

Formålet med gruppen er at bryde ensomheden og det tabu, som omgærder seksuelle overgreb. Det er nemlig ikke et emne, man sådan bare tager op og taler med venner og familien om.

- Ofte kan almindelige mennesker slet ikke rumme den gru, der er forbundet med seksuelle overgreb. Det er simpelthen for skræmmende og ikke noget, man har lyst til at tale om, forklarer Hanne Lund.

- I gruppen kan du fortælle din historie. Du vil blive set og hørt og forstået, og på den måde kan der ske en heling, fortæller Annie Lauritzen og fortsætter:

- Når et barn bliver udsat for et seksuelt overgreb, er en af konsekvenserne, at det lades helt alene med sin oplevelse. Barnet får ingen omsorg, som hvis det eksempelvis havde været involveret i et trafikuheld og kom på sygehuset og hjem igen og var genstand for omsorg og opmærksomhed, indtil det igen kunne vende tilbage til den almindelige hverdag.

Annonce

- Sådan er det ikke for det misbrugte barn, som må gå med sine usynlige sår helt alene. Ja, måske vil det være første gang, at den misbrugte fortæller sin historie, når hun gør det i vores samtalegruppe.


Nye strategier

Ud over at blive set og hørt og forstået kan samtalegruppen føre til, at deltagerne lærer nye måder at møde verden på.

- Vi vil arbejde på at give deltagerne nye muligheder og redskaber til at overleve på en sundere måde end hidtil, forklarer Annie Lauritzen og suppleres af Hanne Lund:

- Det handler i høj grad også om at kunne sætte grænser for sig selv og andre i den verden af skyld og skam, som den misbrugte ofte har levet i siden barndommen.

Både Hanne Lund og Annie Lauritzen har erfaringer med at etablere og gennemføre samtalegrupper for mennesker med sjælesorg og andre tunge ting at bære rundt på.

Annonce

Præsten og terapeuten er garanter for, at deltagerne i samtalegruppen vil blive guidet på professionel og empatisk vis, og at en støttende hånd bliver holdt under hver enkelt.


Alle er velkomne

Til informationsmødet, som foregår i Frivilligcenteret på Sdr. Boulevard 82 A i Maribo, er alle velkomne.

- Naturligvis er mødets formål primært for at finde deltagere til samtalegruppen, som starter op i august og kører over 10 gange. Men alle, der vil vide noget om senfølger efter seksuelle overgreb, er velkomne, siger Hanne Lund.

Mødet varer fra klokken 17 til 19.30.

Projektet er støttet med 30.000 kroner fra Lolland Kommune.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE