Annonce
Ugeavisen Lolland

Overgreb kaster livslang skygge

Præst Hanne Lund (tv) og psykoterapeut Annie Lauritzen indbyder kvinder til samtalegruppe om senfølger efter seksuelle overgreb. Foto: Lisbet Rasmussen

Seksuelle overgreb kan med skam og skyld og fortielse forfølge offeret gennem hele livet. Det tabu tager en samtalegruppe snart fat i.

LOLLAND Torsdag 17. juni inviterer psykoterapeut Annie Lauritzen og præst Hanne Lund til informationsmøde om senfølger efter seksuelle overgreb.

Under mødet sætter psykoterapeut Lone Lyager fokus på det misbrugte barn, mens Sif Skouenborg fortæller om vigtigheden af at tale med andre i samme situation.

De to arrangører vil fortælle om, hvordan de vil arbejde i den samtalegruppe for kvinder med senfølger efter seksuelle overgreb, som informationsmødet er en optakt til.

- I mit arbejde som præst her på Lolland er jeg kommet i kontakt med mennesker, som kender til den her problematik. Så vi ved, at der absolut er behov for sådan en samtalegruppe, siger Hanne Lund.

Annie Lauritzen, som blandt andet har arbejdet ved Center for Seksuelt Misbrugte i København supplerer:

- Der findes ingen samtalegrupper for kvinder med senfølger efter seksuelle overgreb på Lolland-Falster. Men der er ingen tvivl om, at behovet er der.

Ladt alene i verden

Formålet med gruppen er at bryde ensomheden og det tabu, som omgærder seksuelle overgreb. Det er nemlig ikke et emne, man sådan bare tager op og taler med venner og familien om.

- Ofte kan almindelige mennesker slet ikke rumme den gru, der er forbundet med seksuelle overgreb. Det er simpelthen for skræmmende og ikke noget, man har lyst til at tale om, forklarer Hanne Lund.

- I gruppen kan du fortælle din historie. Du vil blive set og hørt og forstået, og på den måde kan der ske en heling, fortæller Annie Lauritzen og fortsætter:

- Når et barn bliver udsat for et seksuelt overgreb, er en af konsekvenserne, at det lades helt alene med sin oplevelse. Barnet får ingen omsorg, som hvis det eksempelvis havde været involveret i et trafikuheld og kom på sygehuset og hjem igen og var genstand for omsorg og opmærksomhed, indtil det igen kunne vende tilbage til den almindelige hverdag.

- Sådan er det ikke for det misbrugte barn, som må gå med sine usynlige sår helt alene. Ja, måske vil det være første gang, at den misbrugte fortæller sin historie, når hun gør det i vores samtalegruppe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nye strategier

Ud over at blive set og hørt og forstået kan samtalegruppen føre til, at deltagerne lærer nye måder at møde verden på.

- Vi vil arbejde på at give deltagerne nye muligheder og redskaber til at overleve på en sundere måde end hidtil, forklarer Annie Lauritzen og suppleres af Hanne Lund:

- Det handler i høj grad også om at kunne sætte grænser for sig selv og andre i den verden af skyld og skam, som den misbrugte ofte har levet i siden barndommen.

Både Hanne Lund og Annie Lauritzen har erfaringer med at etablere og gennemføre samtalegrupper for mennesker med sjælesorg og andre tunge ting at bære rundt på.

Præsten og terapeuten er garanter for, at deltagerne i samtalegruppen vil blive guidet på professionel og empatisk vis, og at en støttende hånd bliver holdt under hver enkelt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle er velkomne

Til informationsmødet, som foregår i Frivilligcenteret på Sdr. Boulevard 82 A i Maribo, er alle velkomne.

- Naturligvis er mødets formål primært for at finde deltagere til samtalegruppen, som starter op i august og kører over 10 gange. Men alle, der vil vide noget om senfølger efter seksuelle overgreb, er velkomne, siger Hanne Lund.

Mødet varer fra klokken 17 til 19.30.

Projektet er støttet med 30.000 kroner fra Lolland Kommune.

  • Præst Hanne Lund (tv) og psykoterapeut Annie Lauritzen indbyder kvinder til samtalegruppe om senfølger efter seksuelle overgreb. Foto: Lisbet Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Sommerhus-sensation: - Vi har forrygende travlt

Lolland-Falser

Stigende vandstande og voldsomme storme har konsekvenser: Flere og flere melder sig

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd