cookie-og-privatlivspolitik
Hver onsdag klokken 17 frem til og med 2. september er der gratis byvandring i Nakskov. Her under kyndig ledelse af Lise Simon (i midten med stok).
Hver onsdag klokken 17 frem til og med 2. september er der gratis byvandring i Nakskov. Her under kyndig ledelse af Lise Simon (i midten med stok).
Foto: Lisbet Rasmussen

Ugeavisen Lolland

På byvandring i Nakskov

Byvandringen er både for lokale og for turister - alle lærer noget om den gamle middelalderbys historie og sjæl.
05. august 2020 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

NAKSKOV En god slentretur i den friske luft og en masse ny viden, det er hvad deltagerne i en byvandring får med sig hjem - og det uanset om man er fastboende eller turist i Nakskov.

Byvandringerne, som er gratis, vandres hver onsdag klokken 17 med start ved turistbureauet på Axeltorv.

Turisterne får masser af info helt tilbage fra begyndelsen, hvor "skoven på nakken" første gang omtales. Nakken er et gammelt ord for det stykke land, hvor Nakskov i dag ligger.

For de lokale byvandrere er det en øjenåbner at gå gennem gaderne med en kyndig fortæller i spidsen. Denne deltager plus ledsager var absolut ikke klar over, at Sankt Nikolaj Kirke ligger, hvor den ligger, fordi det er det højeste sted i området. Ok, kun fem meter over havets overflade! Til gengæld rager kirkens tårn hele 70 meter op i luften - heraf de 30 meter i form af det smukke kobberspir.

Vi får også at vide, at kirkens orgel er bygget i Chr. IVs tid og i dag er meget berømt. Ja faktisk valfarter adskillige orgel-entusiaster fra hele verden til Sankt Nikolai Kirke for at studere det smukke instrument.

Byvandringen varer omkring halvanden time, og rundt går det i Nakskovs indre middelalderby for at ende i den katolske kirke i Bredgade. Kirken blev indviet i 1921 og var i de første årtier landets største katolske menighed. I dag er Sankt Franciskus Kirke lukningstruet.

Inde i det nok mere særprægede end smukke kirkerum slapper byvandrerne af og fordøjer de mange indtryk og ikke mindst alle de anekdoter og oplysninger, som guiden Lise Simon, turistchef emerita på Vestlolland, gavmildt har drysset ud over deltagerne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce