cookie-og-privatlivspolitik
Robin Gustavsen og Stine Klaaby og deres tre børn, Emil, Emma og Anton har vist aldrig tilbragt så lang tid sammen i familiens skød som her under coronakrisen.
Robin Gustavsen og Stine Klaaby og deres tre børn, Emil, Emma og Anton har vist aldrig tilbragt så lang tid sammen i familiens skød som her under coronakrisen.
Foto: Privat

Ugeavisen Lolland

På hjemmearbejde med tre børn

Det er faktisk anstrengende at arbejde hjemmefra, afslører Stine Klaaby over for Ugeavisen.
31. marts 2020 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

NAKSKOV - Hvad skal vi lave i dag?

Sådan kommer Emil på otte år tit susende og spørger, når familien Gustavsen/ Klaaby skal til at tage hul på endnu en dag.

Svaret plejer at være langt og byde på alt muligt spændende fx familiebesøg, sportsaktiviteter, ture ud af huset...

Men sådan er det ikke lige for tiden. Hver dag er svaret det samme, nemlig : Vi skal være herhjemme.

Corona har sendt hele familien hjem. Både Robin Gustavsen, som er formandsassistent ved Lolland Kommuens Park & Vej-afdeling, Stine Klaaby, som er sagsbehandler på jobcenteret, Emma på 10 år og Emil på otte år, som går i 4. og 2. klasse på Byskolen, og lille Anton på to år, som plejer at tilbringe hverdagene i sin dagpleje.

- Det er hårdt, meget hårdt, sukker Stine og fortæller om sin yderst aktive familie, der altid er på farten og næsten aldrig er hjemme. For når arbejde og skole er overstået, er de alle, både børn og voksne, optaget af sportsaktiviteter som håndbold, fodbold eller dans.


Aldrig fri

For Stine Klaaby har coronaen langt fra gjort hendes hverdag mere afslappet - selvom alle aktiviteter uden for hjemmet er sløjfet.

- Faktisk er jeg både skolelærer og dagplejemor, samtidig med at jeg arbejder fuld tid, griner hun og forklarer:

- Da mit arbejde i høj grad består i at have kontakt med borgere, er jeg bundet til mit skivebord, min skærm og min arbejdstelefon inden for den almindelige kontortid. Jeg kan ikke gå fra og til mit arbejde, eksempelvis for at hjælpe de store børn med lektier og skolearbejde. Min mand er også bundet, da han passer en akuttelfon for sin arbejdsplads.

Ud fra de vilkår har familien prøvet at tilrettelægge hverdagen bedst muligt.

Stine har indrettet et interimistisk kontor i familiens stue. Ved siden af ligger en madras omgivet af masser af legetøj plus en iPad. Her holder to-årige Anton til.

- Her kan han godt beskæftige sig selv i noget tid, bare vi er i nærheden, fortæller Antons mor og fortsætter:

- Det er jo svært med sådan en størrelse, som kræver meget aktivering. Vi har fokus på at hjælpe ham og passe vores arbejde. Og så hjælper vi de store, når arbejdsdagen er slut.


Når Snap bliver kedeligt

Emma og Emil skal følge skolens undervisning; men hvis der ikke ligefrem er afleveringer til en bestemt tid, er der mest aftenskole hjemme hos familien Gustavsen/ Klaaby. For det er på det tidspunkt, at forældrene har tid til at hjælpe.

- Om dagen må de passe sig selv og for det meste lave det, de har lyst til, fortæller deres mor, som ikke kan lade med at more sig over, at selv Fortnite og Snapchat kan blive kedeligt i alt for store portioner.

- I begyndelsen var det jo en fest at måtte sidde ved skærmen og spille i timevis; men nu er det altså ved at være for meget for Emma og Emil.


Ud i det fri

Med det gode vejr har det heldigvis været muligt for far Robin og de to store børn at komme udenfor og væk fra de efterhånden kedelige pc'ere og smartphones.

Haven trænger til en større forårsrengøring, og særligt Emil nyder at trave rundt med familiens græsslåmaskine.

Og i weekenderne, når hverken far eller mor er bundet til deres arbejdsskærme, skal familien ud og gå tur. Gerne i en skov; men selvfølgelig et sted, hvor der ikke i forvejen er alt for mange andre.

- Men bare der er frisk luft og mulighed for at gå en tur, så vil vi være glade, lyder det længselsfuldt fra Stine Klaaby.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce