cookie-og-privatlivspolitik
Det danske selskab DVI leverer en paddehat-formet varmepumpe, som hiver koldt vand og strøm ud fra huset - og pumper varmt vand tilbage.
Det danske selskab DVI leverer en paddehat-formet varmepumpe, som hiver koldt vand og strøm ud fra huset - og pumper varmt vand tilbage.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Paddehatten leverer fortsat den billigste varme

Går du og overvejer at skifte til varmepumpe, er argumenterne ikke blevet færre med prisstigningerne. Tværtimod.
09. oktober 2021 kl. 14:59 Af Daniel Brøns

LOLLAND Det meddeleler mæglerkæden Home i en pressemeddelelse, der peger på, at elpriserne sammenlignet med for et år siden kun er steget med 14 procent, mens prisen på naturgas ligger hele 47,6 procent højere i dag end sidste sommer. Begge dele altså kundens slutpris.

At elprisen ikke er steget endnu mere skyldes især at kun en lille del af prisen er selve strømmen, der er blevet dyrere, fordi det har regnet mindre end normalt i både Norge og Sverige, og det har betydning for prisen på den vandkraft, som anvendes til at producere strøm med, som også eksporteres til Danmark.

Prisstigningen på naturgas kommer, fordi efterspørgslen er høj i forhold til udbuddet. Det samme gælder oliepriserne er steget kraftigt med ca. 25 procent. Dermed kan de omkring 70.000 husstande, der i dag opvarmer boligen ved hjælp af oliefyr, også se frem til en årlig ekstraregning på omkring 7.500 kr., oplyser Home, der har tallene fra boligsitet Bolius, der har beregnet ekstraudgiften til gas-forbrugere til nogenlunde det samme.

Har man en varmepumpe, forventes ekstraregningen på ca. 3.300 kroner.

En tidligere analyse fra Realkredit Danmark indikerer, at vi ser med lidt for positive øjne på egen bolig, men i ejendomsmæglerkæden Home vurderer man, at stigende energipriser kan virke motiverende på boligejernes lyst til at isolere og energiforbedre deres bolig.

Annonce

Et godt sted at starte er at tage et kig på loftet, hvor mange centimeter isolering, der er her, og få tjekket om hulmuren er godt fyldt op med isoleringsmateriale.

60 procent af de danske ejerboliger opvarmes med fjernvarme, der også berøres af prisstigningerne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE