cookie-og-privatlivspolitik
Birthe Hvarre er super glad over den stadigt stigende interesse, som Richard Winthers Hus i Vindeby er genstand for.

3

Billeder

Birthe Hvarre er super glad over den stadigt stigende interesse, som Richard Winthers Hus i Vindeby er genstand for.
Foto: Lisbet Rasmussen

Ugeavisen Lolland

Perfekt location til trendy mode

Omkring 2.500 gæstede Richard Winthers Hus i 2019 - heriblandt kendisser og modefolk, som ynder at bruge husets særprægede indre som baggrund for modereportager.
07. februar 2020 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

VINDEBY Gennem de sidste år har der været en støt stigende interesse for Richard Winthers Hus i Vindeby, landsbyens nedlagte plejehjem, hvor kunstneren boede og arbejdede i en lang årrække inden sin død i 2007 og bl. a. dekorerede lofter og vægge med de vildeste malerier i de store stuer med de smukke lysindfald.

Men på det seneste er det gået ganske over gevind - på den gode måde, fortæller Birthe Hvarre, formand for Richard Winthers Hus, som passes af en flok dedikerede frivillige.

I 2019 var der ikke mindre end 2.500 besøgende i det gamle plejehjem. Det er en stigning på 72 procent, slår Birthe Hvarre fast og peger på, at den store og støt voksende interesse for Richard Winther Huset nok primært skyldes, at medierne har fået øje på den særprægede plet på Vestlolland.


Ghita og Nørgaard

Efter en stor og spektakulær artikel om huset i Politiken i 2019 var Ghita Nørby og Jim Lyngvild en tur forbi Vestlolland og faldt i svime over det sjove hus fyldt med den mærkeligste kunst. Siden har også TV2 Øst været på besøg med kameragrej.

Interessen fra modeverdenen begyndte for et par år siden, da to trendskabende magasiner inden for kunst og mode brugte de bemalede rum som baggrund for et par lange reportager.

- Det satte virkelig skub i tingene, siger Birthe Hvarre, som kan fortælle, at modemagasinerne INN og Eurowoman netop har været på besøg for at bruge huset som location for modefotos. Også Mads Nørgaards efterårskollektion præsenteres med Richard Winthers stuer som baggrund.


Vinterudstilling

Nærmest som et symbol på den næsten druknende succes har Richrd Winthers Hus som en nyhed i år lavet en vinterudstilling med titlen "Syndfloden".

Udstillingen kan besøges en række lørdage og søndage frem til 19. april.

Alle dage mellem klokken 13 og 15.

Du kan læse mere om Richard Winthers Hus, om udstillingen og om de udvalgte åbningsdage på rdo-huset.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce