cookie-og-privatlivspolitik
Martin Lauritsen og Trine Thage føler sig rimeligt trygge ved at handle udendørs. Både midt på Torvet og i udkanten af det.
Martin Lauritsen og Trine Thage føler sig rimeligt trygge ved at handle udendørs. Både midt på Torvet og i udkanten af det.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Politi opløste markedet

Endnu en mystisk corona-sag har ramt Maribo, hvor man ikke må handle med salgsboder, der er midt på torvet - men gerne, hvis boden står i udkanten af torvet.
07. april 2020 kl. 07:00 Af Daniel Brøns

Annonce

MARIBO Efter den - for mange borgere at se - ulogiske lukning af genbrugspladserne, følger nu endnu en lukning af en aktivitet ude i det fri: De markedshandlende i Maribo må ikke længere samles på torvet, og det undrer blandt andet Martin Lauritsen, der passer salgsboden i Vestervang Frugt og Grønt, som nu er flyttet ud i udkanten af torvet ved Vinhuset i stedet.

- Forrige onsdag stod politiet på torvet i to timer og observerede os og spurgte, om der var sprit hos fiskemanden og ostemanden. De fandt ingen fejl men det skulle åbenbart tage dem en hel uge at konstatere, at vi alligevel skulle lukke, så jeg først fik beskeden dagen før jeg skulle åbne på Torvet igen, siger den handlende, der oplyser, at de torvehandlende har fordelt sig rundt om i byen.

En af hans kunder - Trine Thage fra Rødby - undrer sig.

- Jeg kan ikke helt se, hvorfor jeg må gå i Netto, som er indendørs med måske 100 kunder, der er tæt på mig, mens jeg ikke må handle i det fri på et åbent torv, siger hun.

Martin Lauritsen tilføjer:

- Det er jo en tryg handlemulighed sammenlignet med at gå indendørs, så vores omsætning er steget med omkring 60 procent - og vi har tænkt os at blive her fortsat hver onsdag, siger han.

Markederne er ifølge en meddelelse fra Lolland Kommune lukket på grund af reglerne om, at mere end ti personer ikke må samles. Foreløbig til efter påske.

Der er ingen faste ugentlige markeder i Nakskov udenfor sommersæsonen, men forbuddet gælder også her.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce