cookie-og-privatlivspolitik
Politiet er ikke lige dygtige overalt i landet, men på Lolland går det godt.
Politiet er ikke lige dygtige overalt i landet, men på Lolland går det godt.
Foto: Pressefoto

Ugeavisen Lolland

Politi på Lolland sigter mange

En ny analyse viser, at politiets opklaring af indbrud afhænger af, hvilken kommune du bor i. På Lolland sigtes nogen i 7 procent af tilfældene, og på en liste over 96 kommuner - med den bedste først - ligger Lolland som nummer 30 - altså i den gode ende, og langt bedre end kommuner, hvor under én procent af indbrud fører til sigtelse. Men langt fra Bornholm, hvor 36,7 procent af alle indbrud fører til en sigtelse.
15. september 2020 kl. 15:40 Af Daniel Brøns

LOLLAND Tallene, der er baseret på tal fra Danmarks Statistik, viser, at mange kommuner opererer med sigtelsesprocenter på helt ned til 0%. Og ser vi på tallene for de 5 dårligste kommuner i 2019 blev der i disse kun opklaret 0,67% af indbruddene.

I bunden ligger Allerød med 1,0, Lejre med 0,9%, Hørsholm med 0,8%, Fredensborg med 0,4% og Stevns med 0 0,0%

Ser vi derimod på de 5 kommuner, der performer bedst, ser vi en samlet gennemsnitlig sigtelsesprocent på 19,83%. Her finder vi Bornholm med imponerende 36,7%, Skive med 18,8%, Mariagerfjord med 18,5%, Morsø med 17,6% og Odder med 17,5%

I Stevns slap alle indbrudstyve i 2019 altså fra deres indbrud, og hermed havde tyve altså fri leg uden den store risiko for at blive sigtet.

Samtidig optræder hele tre kommuner, der hører under Nordsjællands Politi, på listen over de fem dårligste kommuner.

Annonce

Hele 36 procentpoints forskel er der fra den bedste til den dårligste kommune i Danmark. Bornholm er den klare vinder, når vi ser på sigtelsesprocenter med en procent på 36,66%.

Det vil sige, at mere end hvert tredje indbrud blev opklaret på Bornholm i 2019.

Undersøgelsen er udarbejdet af sikkerhedsfirmaet SECUBI A/S og bygger på data fra Danmarks Statistik over indbrud i 2019.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE