cookie-og-privatlivspolitik
Michael Vinther og Otto Paludan giver hånd på en god aftale om postbådens fremtid.

2

Billeder

Michael Vinther og Otto Paludan giver hånd på en god aftale om postbådens fremtid.
Foto: Lisbet Rasmussen

Ugeavisen Lolland

Postbåden på nye hænder

Tirsdag i sidste uge fik Nakskovs berømte postbåd Vesta ny ejer, som vil "sejle" videre i samme stil som den hidtidige skipper Paludan.
07. september 2020 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

NAKSKOV Det har længe været en offentlig hemmelighed, at der var en seriøs køber til postbåden Vesta, som Otto og Anne-Lise Paludan har ønsket at sælge gennem snart lang tid.

I sidste uge blev det så afsløret, at Vesta nu er solgt til Lars-Erik Houmann Christensen, en vaskeægte lollik, som også ejer den såkaldtte "mørtelgrund" i Nakskov Havn.

I foråret 2020 kom det Lars-Erik for øre, at postbåden var til salg og dermed risikerede at forsvinde fra byen og fjorden. Det ville være synd og skam og tæt på en katastrofe for byen, fjorden og ikke mindst turismen på Lolland, vil mange vide. Derfor indledte Lars-Erik sammen med en god ven og erfaren sejler, Michael Vinther, dialog med Otto Paludan omkring en mulig overtagelse af postbåden. Det var hurtigt tydeligt, at sælger og køber kunne blive enige om pris og vilkår - ikke mindst fordi Otto meget gerne ville være med til at sikre postbådens forbliven på Nakskov fjord:

- I 11 sæsoner har jeg nu sejlet med Vesta fra Nakskov, og min kone Anne-Lise har stået for booking, logistik og meget mere for vores tusindvis af glade gæster ombord. Det ville være synd og skam, hvis ikke det kunne fortsætte - men Lars-Erik har lovet mig, at kun få ting vil blive lavet om for at følge med udviklingen og ikke mindst gæsterenes ønsker og ideer, siger en glad Otto Paludan, som i resten af 2020 og sæsonen 2021 fortsat være tilknyttet Vesta, hvor han vil være at finde som skipper. Tjansen vil dog blive delt med et par kollegaer, da Ottos formål med at sælge båden jo også har været at trappe lidt ned.

Til at stå for den praktiske koordinering og drift omkring Nakskovs berømte turistsejlads er Michael Vinther ved at gøre klar til at stå i spidsen for et nyt rederikontror for Vesta på adressen Havnegade 35 i Nakskov.

Postbåden Vesta af Nakskov blev bygget i 1924 i Bandholm på Nordlolland. Den blev bygget som færge mellem Kragenæs og Fejø, Vesta var oven i købet automobilfærge og kunne medtage 2 biler! I 1937 blev Vesta købt af postbådsfører Harald Nielsen. Og senest har Vesta sejlet med post, passagerer, proviant og hvad der ellers skulle og skal frem og tilbage mellem øerne i Nakskov Fjord.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce