cookie-og-privatlivspolitik
Sognepræst Jesper Vigant ved sin gamle skrivepult, hvor han normalt står alene med sine præstetanker. Tanker, som han nu gerne vil dele med andre under en række samtaleaftener.

2

Billeder

Sognepræst Jesper Vigant ved sin gamle skrivepult, hvor han normalt står alene med sine præstetanker. Tanker, som han nu gerne vil dele med andre under en række samtaleaftener.
Foto: Lisbet Rasmussen

Ugeavisen Lolland

Præstetanker på almindeligt dansk

Sognepræst Jesper Vigant inviterer til en række samtaler om livets store spørgsmål. Første gang er tirsdag aften 23. november.
16. november 2021 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

NAKSKOV Som sognepræst ved Sank Nikolai kirke lægger Jesper Vigant stor vægt på at sænke dørtrinnet ind til kirken. Det har han allerede gjort ved eksempelvis at indføre først morgensang og siden aftensang i kirkerummet for alle interesserede.

Nu er tiden kommet til også at tale om kristendommen, mener Jesper Vigant.

- Eller rettere samtale. I et kristent perspektiv. Få trukket livets store spørgsmål ind i et rum, hvor alle interesserede er velkomne til at komme og samtale, forklarer Jesper Vigant.

Derfor arrangerer sognepræsten nu til en række aftener, som under overskriften "Præstetanker" inviterer deltagerne til at komme med helt ind i det teologiske studerekammer for at tale og samtale om tro og tvivl og det kristne budskab.


- Det er ikke en studiekreds, hvor præsten som en slags professor står med alle de rigtige svar. - Det er ikke en studiekreds, hvor præsten som en slags professor står med alle de rigtige svar.

Ikke studiekreds

Helt konkret vil "Præstetanker" udfolde sig i et smukt rum på første sal over Jesper Vigants kontor i Nordenkirke 7, og aftenen vil begynde med et oplæg fra præsten, hvorefter alle er velkomne til at deltage i den samtale, der forhåbentligt vil udfolde sig livligt.

Annonce

- Der bliver ikke tale om en studiekreds, hvor præsten er en slags professor med alle de rigtige svar, slår Jesper Vigant fast og fortsætter:

- Tværtimod skal der være plads til alt det, man kan undre sig over. Eksempelvis: Hvorfor bliver jeg anfægtet af tanken om dommedag? Skal alt kunne tilgives? Kan jeg mærke Gud?

- Jeg håber, at dette samtaleforum kan være med til at bevidstgøre den enkelte om hendes/ hans egen kristendom og tro, og at det vil medvirke til en større samhørighed i menigheden. Det er mit store håb, slutter Jesper Vigant.


Tilmelding nødvendig

Første samtale finder sted tirsdag 23. november klokken 19-20.30 på adressen Nordenkirke 7, 1. sal - indgang gennem porten.

Da der kun er plads til et begrænset antal deltagere, er tilmelding nødvendig. Meld dig til "Præstetanker" ved at maile til sognepræst Jesper Vigant på jvm@km.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE