cookie-og-privatlivspolitik
Jens Christian Stenkjær viser den velholdte, forhenværende præstegårdshave.

3

Billeder

Jens Christian Stenkjær viser den velholdte, forhenværende præstegårdshave.
Foto: Jan Knudsen

Ugeavisen Lolland

Pris til naturskøn plet

Tidligere præstegårdshave modtog for nylig prisen som Årets Forskønnelse i den forhenværende Højreby kommune.
26. februar 2020 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Skovlænge Umiddelbart er der tale om en velholdt græsplæne. Men da man får kigget ordentligt efter - der ved siden af den særprægede Skovlænge kirke lige uden for Søllested - opdager man, at der faktisk er tale om en lille naturskøn park med tilhørende sø og skov og omkranset af store kampesten. Disse sten stammer i øvrigt fra Skovlænge præstegård, som blev revet ned i 2013 og oprindeligt var i fire længer.

Denne skønne plet fangede Preben Jelsbaks opmærksomhed, og han vurderede, at den var værdig til at modtage prisen for Årets Forskønnelse 2019. Den overrakte han for nylig på vegne af Højreby Turistkreds, hvor han er formand, til Jens Christian Stenkjær, menighedsrådsformand i Søllested-Skovlænge-Gurreby Sogn, og Kim Sigvard, graver samme steder.

Efter at præstegården var revet ned i 2013, lå stedet øde hen, indtil 2017, hvor man begyndte at komme med gode ideer til brug af området. Kirkeværge Henrik Volmer fik opgaven, som han løste sammen med en lokal havemand fra Vesterborg.

I dag fremstår Skovlængevej 15B som en lille skøn naturpark, som det er umagen værd at slå et smut forbi for at nyde roen, en kop kaffe og frøernes kvækken fra søen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce