cookie-og-privatlivspolitik
En rådvild Kaare Dybvad kunne ikke finde en god løsning til sikring af, at loven bliver overholdt.
En rådvild Kaare Dybvad kunne ikke finde en god løsning til sikring af, at loven bliver overholdt.
Foto: PR

Ugeavisen Lolland

Rådvild minister nægter indgreb

Det var en rådvild Boligminister Kaare Dybvad Bek, som var på banen, da der i onsdags var samråd i sagen om Sognefogedvænget - især om hvad ministeren vil gøre for at sikre, at Lolland Kommune overholder loven.
07. december 2021 kl. 13:31 Af Daniel Brøns

RØDBYHAVN Hvis nogen skulle være i tvivl om, hvorvidt sagen om renoveringen i Sognefogedvænget er blevet forstået af politikerne på Christiansborg, gør de klogt i at se det samråd, der ligger på internettet fra et møde i onsdags.

Her kan man følge en noget forvirrende snakkken-udenom-spørgsmålet, der gik på boligministeriet muligheder for at håndhæve loven, der siger, at Lolland Kommune skal sikre, at beboerne i Sognefogedvænget får fortrinsret til at vende tilbage til deres boliger efter endt renovering".

Kommunen vil - i strid med loven - kun sikre, at lejere i arbejde får det tilbud. Ellers vil kommunen blokere for renoveringen, som dog betales af Landsbyggefonden.

Først lød det, at tvister afgøres i Boligretten. Dertil måtte ministeren informeres om, at boligretten afgør tvister mellem beboere og udlejere - ikke mellem boligforeninger og kommuner.

Så fulgte diskussioner uden om emnet. Såsom hvorvidt der er sociale problemer, når 70 procent af beboerne er udenfor arbejdsmarkedet. Ingen nævnte den høje andel af pensionister, der vel typisk ikke er i arbejde.

Annonce

Enhedslistens Christian Juhl måtte igen og igen forgæves forsøge at få et svar på, om ministeren vil tage initiativ til at gøre noget, når en kommune ikke overholder loven.

Ministeren udtalte sig til sidst meget konkret:

- Det er ikke min opgave som boligminister at finde ud af, hvordan de kommer i mål - det må parterne selv finde ud af.

Kort sagt: Lovløsheden får lov til at råde - uden ministeriel indgriben. I hvert tilfælde indtil videre.

Se debatten her: www.kortlink.dk/2e522KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE