Annonce
Ugeavisen Lolland

Rift om huse i alle størrelser

René Hansen, Helle Gluud og Frank Lynge fra Nybolig Maribo ser lyst på fremtiden og glæder sig til, at coronakrisen slipper sit tag i Danmark. Foto: Lisbet Rasmussen

Det lokale ejendomsmarked er livligt som aldrig før - trods århundredets krisetilstand.

MARIBO - Vi kan næsten ikke få armene ned, siger ejendomsmægler Frank Lynge, der siden 1. marts 2019 har stået i spidsen for Nybolig Maribo sammen med René Hansen, eneejer af ejendomsmæglerforretningen på Østergade gennem mange år.

Partnerskabet fik en forrygende start, og også 2020 tegnede til at blive et jubelår. Men så skete en opbremsning så brat, at ingen nogensinde har oplevet noget lignende. Coronakrisen nulstillede ejendomsmarkedet nærmest fra den ene dag til den anden - og stilstanden varede et par uger.

- 13. marts sendte vi vores to medarbejdere hjem, mens René og jeg fortsatte, indtil vi endte med at lukke helt ned, som myndighederne foreskrev, fortæller Frank.

Igen stabil lav rente

Efter 6-8 dages pause var de to ejendomsmæglere dog igen at finde på kontoret, hvor de hurtigt fik travlt med at besvare telefoner fra kunder, som var på udkig efter huse i Maribo, Sakskøbing, Holeby, Rødby og ikke mindst i egnens sommerhusområder.

- Så kom der igen en lille opbremsning, da renten sidst i marts steg fra en halv til to procent. Folk frygtede en yderligere rentestigning; men den kom ikke. Renten har nu igen lagt sig stabilt på 1 procent, og det har betydet, at vi lige nu har så travlt som nærmest aldrig før, siger Frank Lynge med et smil, der næsten går fra øreflip til øreflip.

Særligt på sommerhusmarkedet går det stærkt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Øget salg på alle hylder

Nybolig Maribo solgte i marts 14 ejendomme og i april 11. Til sammenligning blev der i marts 2019 underskrevet 7 slutsedler og måneden efter 6.

- Så vi taler altså næsten om en fordobling i forhold til marts og april sidste år, slår Frank Lynge fast.

Lige nu står maj til at slå alle rekorder. For mens der i maj 2019 blev handlet 10 ejendomme, er der her midt i maj 2020 gang i 12 handler, hvoraf de seks allerede er afsluttede og på plads. Og så er der alle "boblerne", altså huse, hvor interesserede købere har været forbi både en og to gange.

- Dem er der rigtig mange af, siger Frank, som i øvrigt gør opmærksom på, at de mange gunstige forretninger lige nu ikke skyldes en særlig interesse for en særlige type af ejendomme:

- Vi har kunder, som går efter sommerhuse og billige huse, de kan bruge som sommerhuse via flexboligordningen. Men der er lige så stor interesse for almindelige helårshuse i prisklassen fra en halv til halvanden million kroner. Også de dyre huse til et par millioner er der fornyet interesse for, efter at flere af dem har været til salg i rigtig lang tid, fortæller Frank Lynge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lolland slår Provence

- Coronakrisen giver folk et pusterum, hvor mange har fået tid til at tænke sig om. Måske er tiden ikke til et hus i Provence men derimod til et sommerhus på Lolland. Den positive udvikling omkring Femern-forbindelsen spiller helt sikkert også ind. Mange kan allerede se fordelen ved en kapitalanbringelse i billige huse til fremtidig udlejning, forklarer Frank Lynge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mangel på huse til salg

Eneste malurt i bægeret er, ifølge Frank Lynge, at hver gang to ejendomme sælges, kommer der lige nu kun én ejendom til salg.

- Folk er forsigtige med at sætte deres hus til salg. For hvad kommer der til at ske. Til det kan jeg kun sige, at det lige nu er "sælgers marked". Dem, der sætter hus til salg, får lige nu solgt hurtigt og til en god pris - og når vi taler om sommerhuse, så har vi næsten aldrig haft så mange interesserede købere, særligt nordfra, slutter Frank Lynge.

  • René Hansen, Helle Gluud og Frank Lynge fra Nybolig Maribo ser lyst på fremtiden og glæder sig til, at coronakrisen slipper sit tag i Danmark. Foto: Lisbet Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Guldborgsund

Dronningen om sin gåtur på Falster: - Det var lidt usædvanligt

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget

112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

Udland

Tv-tårn brækker over i ukrainsk storby efter muligt angreb

Lolland

Babydrabssagen: Nu er det op til nævningerne og dommerne

Guldborgsund

Her sker det: Dronningen indvier vandrerute på Falster

Sport

Medaljeslugende dansk kajakroer fra Maribo udtaget til OL

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Se videoen: Den stjal rampelyset fra Mary på stor royal dag

Indland

Savnet 18-årig kvinde fra Vestjylland er fundet i live

Indland

18-årig kvinde er fortsat savnet

Guldborgsund

Begejstret Mary: Fin rute og dejlig skov

Lolland

Kæmpehandel en realitet

Vejret

Se video: Sneen er faldet på Lolland-Falster

Guldborgsund

- Dronning Mary kan godt glæde sig