cookie-og-privatlivspolitik
Der er mulighed for en dukkert her ved den gamle roklub ved krydset Strandvej/Strandpromenaden, hvor folk ofte bader. Men kommunen vil ikke anbefale det.
Der er mulighed for en dukkert her ved den gamle roklub ved krydset Strandvej/Strandpromenaden, hvor folk ofte bader. Men kommunen vil ikke anbefale det.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Risikabel badning i havne

Kører man en tur mod Hestehoved, kan man få øje på flere broer, som man fint kan tage en dukkert fra - og hvor mange bader. Men kommunen advarer imod havnebadning og henviser i stedet til andre badesteder.
29. juli 2021 kl. 06:48 Af Daniel Brøns

LOLLAND Der er vand overalt på Lolland og mange havne, men der findes ingen officielle badeområder i havnebassiner - eller på steder hvor forholdene i et havnebassin eventuelt kan have en indflydelse på badevandskvaliteten. Sådan lyder det fra Per Ginge Hansen, der er miljøsagsbehandler i Lolland Kommune, der derfor advarer imod at betragte broer som badeområder.

- Lolland Kommune har ingen officielle badeområder inde i havnen og heller ikke ved NS-roklubben i indsejlingen ved Strrandpromenaden - og altså heller ikke længere inde i Nakskov Havn, så vi kan heller ikke sige noget om badevandskvaliteten i det område, siger han.

Kommunen advarer generelt mod badning i havnebassiner, fordi der typisk kunne være lidt flere kilder til forurening end ved et "normalt" badeområde. Det kan være udløb med spildevand, ligesom der kan være en større risiko for forurening fra skibe.

- Man skal også tænke på, at der er farlig trafik på vandet, så det kan gå galt, tilføjer han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE