cookie-og-privatlivspolitik
Når byen åbner igen, kan meetup gruppen mødes på byens spisesteder og være med til at skabe liv i byen, siger tilflytter-ambassadør Susan Daniels.
Når byen åbner igen, kan meetup gruppen mødes på byens spisesteder og være med til at skabe liv i byen, siger tilflytter-ambassadør Susan Daniels.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Rødbyhavn er ikke helt som Malmø

Selv om internationale arbejdere i stigende grad kommer til Rødbyhavn, så er der ikke rigtigt kommet skub i det "Meetup"-netværksarbejde, der skal inkludere arbejderne i lokalsamfundet. Det fortæller Susan Daniels, der tidligere har set succesrige internationale netværk i Malmø, hvor hun har boet.
21. februar 2021 kl. 11:47 Af Daniel Brøns

Annonce

RØDBYHAVN Der er lagt foldere ud, hvor arbejderne færdes og overnatter. Der er taget kontakt til flere af byggefirmaerne, og der er skabt opmærksomhed om netværket i kommunens bosætningsinitiativ "Lolland Lever Livet", hvor Susan Daniels er tilflytterambassadør for Rødbyhavn.

Etableringen af en denne "meetup"-gruppe skal udgøre en platform, som samler lokale og tilflyttere til aktiviteter. Meet-up konceptet vil være kendt af flere tilflyttere, da sådanne netværk findes i mange lande.

- Jeg var med i en meetup-gruppe i Malmø i otte år, og det var superhyggeligt at mødes spontant med folk af alle mulige nationaliteter til forskellige aktiviteter, siger Susan Daniels.


Arbejder meget

- Lige nu sætter nedlukningen naturligvis sine begrænsninger, men også inden nedlukningen kunne jeg fornemme, at arbejderne havde ekstremt lidt fritid, men jeg venter, at potentialet vokser, når byggeriet for alvor kommer i omdrejninger i løbet af foråret med mange flere ansatte, siger Susan Daniels, der kan se, at arbejderne - trods den manglende deltagelse i meetup - rent faktisk bruger det lokale.

- De har haft stor succes med at tiltrække dem i motionscenteret i Rødby, og det viser jo, at de gerne vil bruge lokalområdet, siger Susan Daniels, der rigtigt gerne ser, at flere fra især Sydlolland melder sig ind i gruppen.

Annonce

- Så får de besked, når der er en aktivitet, ligesom man får mulighed for selv at være med til at skabe aktiviteter, siger Susan Daniels, der fortæller, at denne type af netværk bestemt også kan give et boost til lokalsamfundet og gøre det sjovere at bo her, når det er oppe og i gang.

- I Malmø mødtes vi om alt fra bowling til musik og sport, og da jeg boede i Dublin kunne det med en lignende social klub handle om at tage ud til et nærliggende naturområde efterfulgt af et besøg på pub, siger hun og håber på øget opbakning til konceptet.

- Foreningerne og byen mangler jo mere liv, så det gælder om at gribe chancen for at få nogle oplevelser - og måske nogle flere aktive tilflyttere også, når byggeriet står på, siger Susan Daniels, der også tænker, at en del af aktiviteterne i et netværk kan være at invitere til at være aktiv i foreningerne i området, f.eks. i byens sportshal, så de derved får flere medlemmer.

Man kan melde sig ind i gruppen på https://www.meetup.com/Rodbyhavn-Internationals/KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE