cookie-og-privatlivspolitik
Hestehovedets badebro, som her er fotograferet under et nyligt højvande, får efter planen snart sauna.
Hestehovedets badebro, som her er fotograferet under et nyligt højvande, får efter planen snart sauna.
Foto: Ingrid Riis

Ugeavisen Lolland

Saunaen er klar til næste forår

Økonomisk er det Realdanias kampagne Underværker, Nordea-fondens Kystpulje og Nakskov 2030, som har spyttet i kassen, så projektet nu kan realiseres.
09. november 2020 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

NAKSKOV Nakskovs ikoniske badebro skal renoveres, og en sauna vil stå klar i foråret 2021. Det er blevet muliggjort med midler fra Realdanias kampagne Underværker, Nordea-fondens Kystpulje og senest Nakskov 2030.

Nu er alle nødvendige tilladelser opnået, og realiseringen af projektet kan gå i gang.

Formålet med projektet er at etablere en sauna med omklædningsrum, der kan skabe mere attraktive rammer for at vinterbade på Hestehovedet. Saunaen etableres i forbindelse med det eksisterende badehus for enden af badebroen, der udbygges til at indeholde både sauna og omklædningsrum.


Rednovering af badebro

I projektet er der sat midler af til en gennemgribende renovering af badebroen, der er et ikonisk varetegn for Hestehovedet. I snart 30 år har badebroen og det varme badevand tiltrukket mange besøgende om sommeren såvel som friske vinterbadere, når temperaturen er i frit fald i de koldere måneder. Sammen med skiftende påvirkninger fra vind og vejr har det sat sine spor. Broen trænger derfor til en kærlig hånd, så borgere og besøgende i Nakskov kan have glæden af broen mange år frem i tiden.


Naturknudepunkt

Starten på projektet på Hestehovedet glæder programdirektør i Nakskov 2030 Tim Jeppesen:

- Når nu vi begynder på Hestehovedet, er Nakskov 2030 i gang alle de tre steder, vores projekter er placeret. De projekter, vi nu gennemfører på Hestehovedet, vil være vigtige bidrag til at realisere vores mål om at udvikle og udbygge Hestehovedet som et rekreativt naturknudepunkt, hvor man kan se, bruge og mærke naturens og fjordens fantastiske kvaliteter, siger han.

Projektet med etableringen af saunaen gik i gang i slutningen af oktober, og projektet udvikles over efteråret og året ud. Selve udførelsen af projektet vil ske i foråret 2021, og saunaen forventes at kunne tages i brug i slutningen af foråret 2021.


Tre finansielle partnere

Projektet er finansieret af tre parter: Realdanias Underværker, som har tildelt 900.000 kroner til projektet, Nordea-fondens Kystpulje, der har givet 400.000 kroner og Nakskov 2030, som har afsat 200.000 kroner til projektet på Hestehovedet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce