Annonce
Ugeavisen Lolland

Skift til varmepumpe nu

Tim Bang viser her en af de mest populære varmepumper, en nibe ams10 fra Nibe i Sverige, som både Vølund og Metro Therm bruger i deres produkter. Foto: Lisbet Rasmussen

Det er den helt rette tid at skifte din boligs centrale varmekilde ud med en varmepumpe, lyder det fra autoriseret vvs-installatør Tim Bang.

NAKSKOV Hvis du vil have ny varmepumpe og samtidig gøre brug af den tilskudsordning, som Energistyrelsen står for, er det om at komme op af starthullet.

- Bygningspuljen bliver frigivet inden påske, og så er det om at være hurtig. For der er mange om buddet, siger Tim Bang og gør opmærksom på, at man kun kan søge om tilskud til varmepumpe, hvis man bor i et helårshus, som ligger i et område, hvor der ikke er tilslutningspligt til fjernvarmenettet.

- Der er mange om buddet, når en del af puljen snart bliver frigivet, men selvom man ikke er blandt de heldige, der får støtte, som kan være helt op til 37.000 kroner, så er der alligevel god økonomi i at få en varmepumpe til erstatning for et gammelt olie- eller pillefyr, siger Tim Bang og forklarer:

- Det koster omkring 80-100.000 kroner at gå installeret et nyt varmepumpeanlæg. Det kan du tjene ind på 5-6 år. Jeg har haft en kunde, som brugte 35.000 kroner til fyringsolie for at holde sit oliefyr kørende. Da han fik en varmepumpe, kunne han nøjes med at bruge el for 15.000 kroner om året.

El får du i øvrigt også til en noget billigere pris end normalt, hvis du har en varmepumpe og bruger strøm for over 4.000 kroner om året.

Og så er der jo spørgsmålet om, hvor meget priserne på fyringsolie og træpiller stiger i fremtiden.

Gennem de sidste år har Energistyrelsen via Bygningspuljen givet tilskud til at formindske energiforbruget i almindelige husstande. Med det formål at mindske forbruget af fossile brændstoffer, herunder fyringsolie.

- Så det er ret sandsynligt, at priserne på fyringsolie og træpiller snart vil stige temmelig meget, mener Tim Bang.

Hos Bang's VVS på Linkøpingvej 23 i Nakskov kan du se landsdelens største udstilling af varmepumper. Her viser Tim Bang et udvalg af varmepumperne i udstillingen, som byder på modeller fra Vølund, Metro, Viessmann og Bosch. "Metro og Vølund er de mærker, der sælger bedst. Det er også dem, der har klaret sig bedst i test hos Energistyrelsen. Så det er vel helt naturligt," siger Tim Bang, der det sidste halve år har installeret 3-4 varmepumper om måneden - flest på Lolland. Foto: Lisbet Rasmussen
  • Tim Bang viser her en af de mest populære varmepumper, en nibe ams10 fra Nibe i Sverige, som både Vølund og Metro Therm bruger i deres produkter. Foto: Lisbet Rasmussen
  • Hos Bang's VVS på Linkøpingvej 23 i Nakskov kan du se landsdelens største udstilling af varmepumper. Her viser Tim Bang et udvalg af varmepumperne i udstillingen, som byder på modeller fra Vølund, Metro, Viessmann og Bosch. "Metro og Vølund er de mærker, der sælger bedst. Det er også dem, der har klaret sig bedst i test hos Energistyrelsen. Så det er vel helt naturligt," siger Tim Bang, der det sidste halve år har installeret 3-4 varmepumper om måneden - flest på Lolland. Foto: Lisbet Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Sofie Amalie lever med en livslang gæld

112

Færgerejsende fanget: Havde farlig genstand gemt i tasken

Sundhed

Foruroligende kortlægning: Her er risikoen for tidlig død voldsom

Sport

Ny landsholdstrøje overrasker med lokal detalje

Lolland

Opråb fra sognepræst: Risiko for, at kirken lukker

Guldborgsund

110 nye boliger på vej: - Jeg må lige knibe mig selv i armen

112

Alt, alt for hurtigt: Bilist kørte 91 km/t inde i byen

Sport

Få måneder før OL: To NFH-spillere udtaget til landsholdet

Vejret

Lunefuldt forårsvejr bringer regn og blæst - og en smule sol

Indland

Cirka 840 kilo narko er fundet ved Sjællands Odde

Indland

Gør klar til massiv oprustning mod ny pandemi

Erhverv

Snart sparkes kæmpebyggeri i gang: - Samarbejdet er fremragende

Guldborgsund

Truet træleopard bidt ihjel: - Helt ekstremt øv

Sport

Ærlig cheftræner efter nederlag: - Vi kan ikke bare krølle Skive sammen

Guldborgsund

Nyt telefonbedrageri: Sådan snød de hævekortet fra ældre

Annonce
Annonce
Erhverv

Prisvindende lokal møbelproducent begæret konkurs

112

Nu udrustes vores lokale politi med strømpistoler

Sport

Spændende pokallodtrækning: - TSØ skal møde gamle kendinge

Guldborgsund

Derfor fløj kampflyene over Falster

112

Forsøgte at stikke af fra politiet: Forklaringen fandt de på hans bopæl

112

Tiltalt for drab på spædbarn vil skilles

Guldborgsund

Her er de udfordret af opkørte stier