cookie-og-privatlivspolitik
Tim Bang viser her en af de mest populære varmepumper, en nibe ams10 fra Nibe i Sverige, som både Vølund og Metro Therm bruger i deres produkter.

2

Billeder

Tim Bang viser her en af de mest populære varmepumper, en nibe ams10 fra Nibe i Sverige, som både Vølund og Metro Therm bruger i deres produkter.
Foto: Lisbet Rasmussen

Ugeavisen Lolland

Skift til varmepumpe nu

Det er den helt rette tid at skifte din boligs centrale varmekilde ud med en varmepumpe, lyder det fra autoriseret vvs-installatør Tim Bang.
03. marts 2021 kl. 14:00 Af Lisbet Rasmussen

NAKSKOV Hvis du vil have ny varmepumpe og samtidig gøre brug af den tilskudsordning, som Energistyrelsen står for, er det om at komme op af starthullet.

- Bygningspuljen bliver frigivet inden påske, og så er det om at være hurtig. For der er mange om buddet, siger Tim Bang og gør opmærksom på, at man kun kan søge om tilskud til varmepumpe, hvis man bor i et helårshus, som ligger i et område, hvor der ikke er tilslutningspligt til fjernvarmenettet.

- Der er mange om buddet, når en del af puljen snart bliver frigivet, men selvom man ikke er blandt de heldige, der får støtte, som kan være helt op til 37.000 kroner, så er der alligevel god økonomi i at få en varmepumpe til erstatning for et gammelt olie- eller pillefyr, siger Tim Bang og forklarer:

- Det koster omkring 80-100.000 kroner at gå installeret et nyt varmepumpeanlæg. Det kan du tjene ind på 5-6 år. Jeg har haft en kunde, som brugte 35.000 kroner til fyringsolie for at holde sit oliefyr kørende. Da han fik en varmepumpe, kunne han nøjes med at bruge el for 15.000 kroner om året.

El får du i øvrigt også til en noget billigere pris end normalt, hvis du har en varmepumpe og bruger strøm for over 4.000 kroner om året.

Annonce

Og så er der jo spørgsmålet om, hvor meget priserne på fyringsolie og træpiller stiger i fremtiden.

Gennem de sidste år har Energistyrelsen via Bygningspuljen givet tilskud til at formindske energiforbruget i almindelige husstande. Med det formål at mindske forbruget af fossile brændstoffer, herunder fyringsolie.

- Så det er ret sandsynligt, at priserne på fyringsolie og træpiller snart vil stige temmelig meget, mener Tim Bang.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE