Annonce
Ugeavisen Lolland

Skønt selv at tage hele ansvaret

Andreas Baltser (tv) og Emil Clausen har hurtigt fået travlt - aktuelt bygger de på cykelskuret i baggrunden, som godt kan tage noget tid. Foto: Daniel Brøns

Andreas Baltzer fra Maribo er et af de unge mennesker, der gerne selv vil se sine egne kunder i øjnene - og opbygge sit personlige omdømme som tømrer. Så dan hans ven - 27-årige Emil Clausen fra Kettinge - spurgte, om de ikke skulle starte deres egne tømrerfirmaer, sagde han ja.

MARIBO Hvis man har et godt job med aktivitet fra 7 til 15 hver dag, så skal der en del iværksættertrang til, for at man kaster sig over et liv, hvor man typisk arbejder 6 til 17 - og sidder det meste af aftenen og skriver tilbud til kunderne. Men det er sådan et liv, som Andreas Baltzer fra Maribo valgte, da han i juleferien fik en snak med hans ven og kollega Emil Clausen fra Kettinge. De var sådan set glade nok for deres nuværende job, men tænkte, at livet måske kunne byde mere end det.

- Så vi aftalte simpelthen at købe hver vores bil og arbejdstøj med eget logo og det hele, fortæller Andreas Baltzer, som Ugeavisen møder en tilfældig arbejdsdag, hvor makkerparret er i gang med at bygge et cykelskur til en nyrenoveret skole. På byggepladsen møder de op med biler og arbejdstøj med ens logo - kun firmanavnet er forskelligt. For selv om de arbejder sammen, så kører de helt separat økonomi.

- Det er det nemmeste, for så behøver vi ikke at tage alle opgaver sammen, siger Andreas Baltzer, der nyder selv at aflevere et produkt, som han ved er helt i orden.

- Jeg må indrømme, at der er sjusk i branchen. Vi har for eksempel lige givet tilbud på udskiftning af et tag, der kun er ti år gammelt. Det er simpelthen bygget dårligt, siger tømrermesteren, der suppleres af hans makker Emil Clausen.

- Spænder man skruerne for hårdt, så vil pladerne flække på et tidspunkt. Og er der ikke brugt de helt rigtige dimensioner på træværket, så holder taget simpelthen bare ikke i særligt mange år.

Makkerskab vigtigt

Om de to makkere havde startet op uden trygheden ved en makker er nok tvivlsomt, fortæller Andreas Baltzer.

- Det er rigtigt meget værd at kunne køre en tur til Kettinge og drøfte tilbuddene sammen og sammen lægge en plan for ugens opgaver, siger han. Det er Emil Clausen enig i:

- Selv om det er arbejde, så er det jo anderledes, når man er sammen om et projekt, som vi begge er dybt engagerede i, så på den måde savner vi ikke friheden fra aftener uden noget i kalenderen, siger han og fortæller, at man dog godt kan være træt, hvis man har regnet tilbud til klokken 1 om natten - og skal køre igen klokken 5.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Billigt at starte

Prisen for at starte selvstændig virksomhed har ikke været så voldsom endda, fortæller Andreas Baltzer.

- Man køber jo værktøj privat hen ad vejen, så jeg manglede kun bilen, da jeg skulle i gang. Den er ti år gammel, så det er ikke så voldsom en investering, siger Andreas Baltzer, der økonomisk er relativt fri, da han - i modsætning til Emil ikke har familie endnu.

- Men der kommer en del regninger ind, så man skal ikke lade sig skræmme af det, siger han og peger på, at ansvarsforsikringer, sygeforsikringer og meget andet skal tegnes, når man er selvstændig håndværker. Og det vil de ikke spare på.

- Kunden skal vide, at vi er forsikret, hvis vi taber en hammer ned på kundens nye havebord eller sådan noget, men værre er det jo, hvis vi laver et tag, der kun holder i ti år og ikke 50, som det burde. Og det kan jeg garantere, at vi ikke gør, for vi er lige gået i gang med at bygge et omdømme, og så skal alt laves til yderste perfektion. Følger vi den vej, så skal vi nok få så mange kunder, at vi ikke behøver at skrive så mange tilbud, som vi gør nu, siger Andras Baltzer.

  • Andreas Baltser (tv) og Emil Clausen har hurtigt fået travlt - aktuelt bygger de på cykelskuret i baggrunden, som godt kan tage noget tid. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem