cookie-og-privatlivspolitik
Liselotte Paaske Nielsen (tv) og Helle Kjørup Nielsen omgivet af et væld af "stolte kavalerer" i hvide, violette og røde nuancer - på toppen af bakken i Rødby Lystskov.
Liselotte Paaske Nielsen (tv) og Helle Kjørup Nielsen omgivet af et væld af "stolte kavalerer" i hvide, violette og røde nuancer - på toppen af bakken i Rødby Lystskov.

Ugeavisen Lolland

Skoven skal vokse op mod byen

Rødby Lystskov indbyder til gåture, cykelture, løbeture, familiehygge og leg i naturen året rundt.
20. november 2020 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

RØDBY Der er ikke blevet holdt stor, officiel åbning af Rødby Lystskov med overklipning af rød snor og taler ved prominente personer.

Årsagen til dette orker vi næsten ikke at skrive - blot konstatere, at Lystskoven er åben for publikum, og at alle og enhver er velkomne til at bevæge sig rundt i den pt efterårsgyldne skov - trods pandemi og uden mundbind på!


Tidligere campingplads

Lystskoven byder velkommen fra hovedindgangen på Strandvejen, og ad en snoet sti ledes de besøgende forbi en lille sø og en stor bakke dækket med det smukkeste flor af "Stolt Kavaler"-blomster.

Ugeavisen er på skovtur med Helle Kjørup Nielsen fra Lolland Kommunes Park & Vej og Liselotte Paaske Nielsen, som er frivillig ved Pakhuset. Kulturhuset var først til at søge penge til at forvandle det forfaldne område med en misligholdt campingplads og en uplejet og mørk skov til en smuk lystskov.

Det er flere år siden.

Annonce

I dag er resultatet spændende og velbesøgt. Flere instanser har spyttet i kassen, og hele projektet har kostet i omegnen af 1,2 millioner kroner at anlægge - med lys langs stierne og seks legestationer placeret overraskende rundt i skoven.

Stationerne består af rustikke legeinstallationer i træ og metal, som både børn og voksne inviteres til at boltre sig i.

Siden kommer vi forbi en branddam, som før var helt groet til men i dag er "fritlagt". Til foråret kan de forbipasserende glæde sig over alle de løgplanter, som vil stikke deres smukke hoveder op ad jorden rundt om dammen.


Indhegnet legeplads

- En af de meget benyttede attraktioner er den indhegnede legeplads, hvor daginstitutioner, dagplejere og familier roligt kan lade selv helt små børn lege frit, fortæller Helle Kjørup Nielsen.

Herfra kan man kigge over på et rundt "madpakkehus" med kegleformet tag - også en velbesøgt plet i Lystskoven.

Annonce

Liselotte Paaske Nielsen håber, at skoven med tiden vil brede sig og vokse mere og mere sammen med byen.

- Jeg forestiller mig, at skoven i små tunger vokser op mod hovedgaden, forklarer hun. Men lige nu glæder hun sig bare over, at det er lykkedes at etablere lystskoven.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE