cookie-og-privatlivspolitik
Onsdagsmorgensang i kirken har gennem de sidste år været meget velbesøgt.

2

Billeder

Onsdagsmorgensang i kirken har gennem de sidste år været meget velbesøgt.
Foto: Mogens Warrer

Ugeavisen Lolland

Skumringssang i kirken

Den populære morgensang i Sankt Nikolai kirke genoptages i næste uge og suppleres med tilbud om at komme og synge i kirken i skumringstimen.
24. september 2021 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

NAKSKOV Morgensang onsdag morgen i Sankt Nikolai kirke har gennem de sidste år - før pandemi-nedlukning - været noget af et tilløbsstykke.

- Den korte ceremoni, hvor jeg beder en bøn, og vi derefter synger et par samler og sange sammen, er utroligt fællesskabsskabende, fortæller sognepræst Jesper Vigant, som står for morgensangen. Han fortsætter:

- Det er også af stor betydning, at de vordende konfirmander deltager. Dette møde mellem generationerne er livgivende. For det er jo primært mennesker, som har forladt arbejdsmarkedet, der kan deltage i morgensangen på onsdage klokken 9.

Blandt andet derfor introducerer Jesper Vigant nu aftensang, så også folk med fast arbejde kan komme og synge i kirken.

Der vil være morgensang første gang onsdag 29. september klokken 9, og aftensang første gang onsdag 6. oktober klokken 17.

Annonce

Sådan vil det køre vinteren igennem med morgensang den ene uge og aftensang den næste uge.

Hvordan aftensangen kommer til at forløbe, ved præsten endnu ikke helt præcis. Dog ligger det fast, at der bliver tale om en kort ceremoni på omkring 25 minutter, hvor han især glæder sig til at kunne synge alle de fantastiske aftensange, som han elsker så højt.

- Hvor morgensangen er en hyldest til den nye dag, som venter, kan sangen i skumringstimen måske blive anledning til en meditativ refleksion over, hvordan dagen nu er gået, forklarer Jesper Vigant.

Som til morgensangen vil også aftensangen blive akkompagneret af kirkens organist, Erik Laugesen, på klaver og orgel.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE