cookie-og-privatlivspolitik
58 elever bemander skoleskibet Georg Stage, der i næste uge besøger Nakskov sammen med skibets faste stab på 10 besætningsmedlemmer.
58 elever bemander skoleskibet Georg Stage, der i næste uge besøger Nakskov sammen med skibets faste stab på 10 besætningsmedlemmer.
Foto: Georg Stage

Ugeavisen Lolland

Søkort i papir foldes ud under eksamen på Hotel Harmonien

Skoleskibet Georg Stage ligger til kaj i Nakskov havn fra 25. til 29. oktober. I den periode eksamineres skibets elever i midlertidigt eksamenslokale på byens hotel.
19. oktober 2020 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

NAKSKOV Når sejlskibet Georg Stage lægger til kaj i Nakskov havn i løbet af søndag 25. oktober, er det blot anden gang, at skoleskibet besøger Nakskov.

Første gang var i 2003.

Denne anden gang, at Georg Stage lægger til kaj i Nakskov Havn, er der ikke mulighed for at invitere folk om bord på sejlskibet.

Corona har sat sine restriktive sejl.

Til gengæld opfordres alle nakskovitter til at møde op og vinke og hilse skibet velkommen, når det anduver havnen i løbet af søndag 25. oktober.


Uniformer i gadebilledet

Georg Stages ophold i Nakskov er sidste stop på årets togt, som slutter sidst på året ved Holmen i København, hvor skoleskibet har fast kajplads.

Under opholdet i Nakskov er det eksamenstid for skibets 58 elever.

Mens Georg Stage ligger til kaj fra 25. tol 29. oktober, vil opmærksomme nakskovitter på tur langs havnen opleve elever i paradeuniformere pendle mellem skoleskibet ved kajen i Nakskov Havn og Hotel Harmonien.

På hotellet vil et midlertidigt eksamenslokale være til rådighed for de 58 elever, som skal til eksamen under skoleskibets ophold i Nakskov.

- Her kan eleverne sidde i god afstand og have plads til at folde de søkort ud, som skal studeres under eksamen, fortæller Julie Kolath fra Stiftelsen Georg Stages Minde og fortæller om, at eleverne både skal kunne navigere efter digitale søkort og søkort på papir:

- Hvis alt går ned, er det vigtigt, at eleverne også kan navigere efter gamle principper uafhængigt af digitale hjælpemidler, siger Julie Kolath.


Verdens ældste skoleskib

Georg Stage er et skoleskib, som har adskillige år på stævnen.

Påskoleskibets hjemmeside georgstage.dk kan man læse følgende:

"Det første Georg Stage-skib blev søsat i 1882 og sejlede frem til 1934, hvor det nuværende skib blev bygget.

Skibet er en tre-mastet fuldrigger - kendt som alle skibes moder. En fuldrigger er et skib med sejl på alle master, som alle er fuldriggede.

Georg Stage er verdens ældste, civile skoleskib og et forbillede for mange andre skibe. Det er også verdens eneste uafhængige skoleskib, fordi det ikke tilhører en skole på land ligesom andre skoleskibe.

Sommeren 1882 sejlede skibet for første gang. Siden har det været på togt hver sommer og givet mange unge en søfartsuddannelse."KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce