cookie-og-privatlivspolitik
Carsten Eierdal ved sit sommerhus. Lige på den anden side af hækken ligger kolonien. Du kan se et billede af kolonien på forsiden af denne avis. Umiddelbart til venstre for forsidemotivet ligger Carsten Eierdals grund.
Carsten Eierdal ved sit sommerhus. Lige på den anden side af hækken ligger kolonien. Du kan se et billede af kolonien på forsiden af denne avis. Umiddelbart til venstre for forsidemotivet ligger Carsten Eierdals grund.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Sommerhusejer bekæmper sheltere

Carsten Eierdal, der har sommerhus ved Stødby Strand føler sig kørt over af Lolland Kommune, der vil anlægge en shelterplads lige ved hans hus. Kommunen ser at alt er kørt efter bogen.
10. november 2020 kl. 14:50 Af Daniel Brøns

STØDBY STRAND Først rydder man grunden, så laver man en plan over, hvad der så skal ske. Og til sidst - lige inden man er klar til at rykke ind med gravemaskinerne - så beder man naboerne om deres kommentar.

Sådan oplever Carsten Eierdal forløbet efter at Lolland Kommune har besluttet at omdanne feriekolonien Stødby Strand til en form for shelterplads med en kæmpe åben bålhytte med plads til 40 gæster - lige på den anden side af hans hæk. Og indtil nu har han samlet 32 underskrifter mod projektet.


Bålhytte som nabo

Når han i forvejen er nabo til en - nu delvist nedrevet - feriekoloni, kan man måske undre sig over modviljen over en ændring af bygningerne, men Carsten Eierdal er ikke i tvivl om, at den nye anvendelse bliver helt anderledes end nu.

- Indtil nu har gæsterne jo opholdt sig meget indendørs og været en afgrænset gruppe. Nu foregår alt udendørs med langt mere støj naturligvis - og hvem som helst kan booke det, så man ved aldrig, hvem der tager ophold inde ved siden af, om de fester hele natten og den slags, siger han.


Fik sent besked

Allerede i august hørte Carsten Eierdal dog rygter om planerne - men kunne ikke få noget officielt fra kommunen. Derfor startede han - uden at vide, om planerne var reelle - sin underskriftindsamling.

Annonce

- Det er utroligt, at alle naboer i de tilstødende grundejerforeninger Maglehøj Strand og Stødby Strand ikke har fået brevet om høring. Kun jeg og fire andre har fået besked - og først nu, siger Carsten Eierdal, der mener, at man hellere skulle bygge sommerhuse og flytte shelterplanerne langt ud på landet.


Kommune forundret

Formanden for Teknisk Udvalg i Lolland Kommune Leif Utermöhl (A) er forundret over den vrede sommerhusejer.

- Måske har han håbet at de sidste fem års totale ro derinde ville fortsætte, for stedet har været slidt og for forfaldent til at være attraktivt. Men der har jo altid været koloni, og jeg kan ikke se, at den nye koloni kommer til at støje mere end tidligere, for der er ikke lagt op til at andre end foreninger kan booke det. Desuden har grundejerforeningen Stødby Strand over for mig ikke vist modvilje overhovedet, siger han og oplyser, at han nu vil dobbelt-tjekke, om alle er blevet inddraget i høringsfasen, ligesom han vil se, om Maglehøj Strand-beboerne også bør informeres.

- Men planen er at få bygget hen over vinteren til glæde for foreningslivet, og jeg tror også, at naboerne vil synes, at det er betydeligt kønnere end de nedrevne bygninger.

Underskrifterne ligger på www.kortlink.dk/28x2wKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE