cookie-og-privatlivspolitik
Henry Fairs, som til daglig er professor ved Birmingham Conservatory, giver orgelkoncert i Maribo.

2

Billeder

Henry Fairs, som til daglig er professor ved Birmingham Conservatory, giver orgelkoncert i Maribo.
Foto: pr

Ugeavisen Lolland

Sommerorgel i Maribo Domkirke

Orgelfestival i Maribo Domkirke.
17. juli 2020 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

MARIBO Det er blevet sommer, og dermed også mulighed for at høre Maribo Domkirkes fantastiske orgler i i storslået brus. Festivalen begynder med to mindre koncerter, på onsdage hvor byen holder markedsdage. Det er 27. juli og 5. august kl. 13.15. Her vil kirkens egen domorganist invitere op på orgelloftet til 2 korte, uformelle koncerter, hvor man kommer helt tæt på det store instrument, og kan se hende spille med hænder og fødder. Der vil også blive fortalt lidt om det fantastiske instrument. Disse koncerter er også egnet for børn. Koncerterne varer ca. 40 minutter, og bagefter kan man evt. fortsætte med en rundvisning i kirken. 

På tre tirsdage i august kl. 19.30 kan man opleve begge kirkernes instrumenter folde sig ud i fuldt flor. Den første af disse er 11. august. Det er en såkaldt prædebut, som er en generalprøve på den endelige afslutningskoncert fra soliststudierne ved musikkonservatoriet ved den fremadstormende unge solist Amanda Mortensen. 18. august får vi besøg fra England hvor en af tidens fremmeste orgelsolister gæster Maribo nemlig Henry Fairs, som til daglig er professor ved Birmingham Conservatory. 

Koncertrækken slutter 25. august med domorganist Vibeke Vanggaard ved orglerne. Ved alle koncerter er der fri entré - og ved de tre aftenkoncerter kan der købes et glas vin.

 KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce