cookie-og-privatlivspolitik
Mælkemanden Tevye spilles af Frank Rubæk, Nørregade Teatrets kunstneriske leder.
Mælkemanden Tevye spilles af Frank Rubæk, Nørregade Teatrets kunstneriske leder.
Foto: Jan Knudsen

Ugeavisen Lolland

Spillemand i Hylddalen

Torsdag 5. august inviterer Nørregade Teatret til premiere på musicalen "Spilllemand på en tagryg" under åben himmel i Hylddalen.
02. august 2021 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

MARIBO Det er virkelig "musicalguldet", som Nørregade Teatret prøver kræfter med i årets udendørs opsætning på friluftsscenen Hylddalen.

"Spillemand på en tagryg" er en rørende, morsom og livsbekræftende fortælling om livet i en lille jødisk landsby, der er under pres fra en verden i opbrud og forandring - forestillingen er i dag mere aktuel end nogensinde. Året er 1905 i Zarens Rusland og i horisonten lurer revolutionen og angreb på jøder - de frygtelige pogromer.

Den jødiske mælkemand Tevye forsøger at holde balancen i livet (ligesom en spillemand på en tagryg) mellem traditionerne og de nye tiders ideer, men alt det han tror på bliver udfordret, da hans tre giftefærdige døtre efter tur ikke vil indgå arrangerede ægteskaber, men selv bestemme, hvem de skal giftes med.

"Spillemand på en tagryg" er en vidunderlig forestilling, som NørregadeTeatret spiller med 50 medvirkende på scenen, stort orkester og endnu flere frivillige bag kulisserne.

- Nogle musicals skal opleves på grund af musikken eller den episke handling. "Spillemand på en taggyg" skal lige så meget ses på grund af musicalens hjerte. Man kan simpelthen ikke undgå at blive berørt, når man ser den, siger Frank Rubæk, som til daglig er Nørregade Teatrets kunstneriske leder og i Hylddalen desuden den jødiske mælkemand Tevye.

Annonce

Der er stadig billetter at få, og der er ingen restriktioner i forhold til corona. Fra 1. august er der nemlig ikke længere nogen restriktioner for udendørs arrangementer med under 2.000 personer. I Hylddalen er der plads til omkring 1.300 publikummer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE