cookie-og-privatlivspolitik
Finn Nielsen viser her en el-mountainbike, som ikke ligefrem får én til at tænke på senior-cyklister!
Finn Nielsen viser her en el-mountainbike, som ikke ligefrem får én til at tænke på senior-cyklister!
Foto: Lisbet Rasmussen

Ugeavisen Lolland

Spring nu med på elcykel-bølgen

Når det gælder elcykler, handler det om at tænke anderledes, mener Finn Nielsen i Fri BikeShop i Maribo.
07. august 2020 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

MARIBO Kender du det: Du er lige blevet overhalet på cykel af en anden cyklist, som helt bestemt er både ældre og meget mindre sportsagtig end dig selv. Du græmmes og tænker, at nu skal der altså også til at ske noget mere på motionsfronten. Indtil du opdager, at cyklisten, som lægger stadig større afstand til dig, har en lille flad kasse monteret under bagagebæreren. "Hah! Det er bare en snyder. En elcyklist!", tænker du og føler dig straks meget bedre tilpas, mens din egen kondition ligefrem føles stigende.

Men det er en helt forkert tankegang, mener Finn Nielsen, indehaver af Fri Bikeshop på C. E. Christiansensvej i Maribo.

- For det er da meget bedre at få lidt motion i stedet for at sætte dig ind bag rattet i din bil. Du får ganske vist ikke så meget motion på en elcykel som på en almindelig cykel; men du får da mere end ved at sidde i en bil, forklarer Finn, som hurtigt får talt sig varm om alle elcyklens fordele og fortræffeligheder.


Fra not til hot

Fra at være lidt nedværdigende at stige op på en elcykel er tendensen på vej i modsat retning, så det faktisk er ved at være smart og trendy at supplere rugbrødsmotoren med lidt elkraft.

- Du skal ikke være nået pensionsalderen for at få glæde at en elcykel. Faktisk er det en fordel at skifte over til elcykel, når du er noget yngre, for så får du rutinen i at betjene den type cykel, og på længere sigt vil du få mere glæde af elcyklen, siger Finn Nielsen, som bruger meget tid på at få vendt negative fordomme om elcykler hos sine kunder.


Børn på elcykler

Finn Nielsen viser en el-mountainbike frem, som bestemt ikke sender tankerne i retning af seniorer på cykelstierne.

- Elcykler er fremtiden, og det gælder for cyklister i alle aldre. Også børn kan have glæde af at have el på cyklen, slår Finn fast og fortsætter:

- Hvis vejen til skolen er lang, er det da bedre, at barnet selv kan klare transporten ved hjælp af en elcykel end at sidde mageligt bag i mors og fars bil og slet ingen motion få. Det kan også være, at forældrene vil syntes, det er sjovere at tage afkommet med ud på en mountainbike-tur, hvis de ikke konstant skal sætte farten ned af hensyn til de smås langsomme tempo. Med en gang el kan de sagtens følge med både far og mor, og så bliver det hele bare sjovere for både store og små.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce