cookie-og-privatlivspolitik
I den kommende tid er det kun fødevarer, der kommer til at stå ude på gaden foran butikkerne. Sælger butikken kosttilskud, mad, vin, medicin og lignende, må den have åbent.
I den kommende tid er det kun fødevarer, der kommer til at stå ude på gaden foran butikkerne. Sælger butikken kosttilskud, mad, vin, medicin og lignende, må den have åbent.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Stadig nemt at handle ind lokalt

Vinbutikker, chokoladeforretninger, helseforretninger og mange andre, som handler med fødevarer har stadig åbent. Og hos en del lukkede butikker kan du alligevel bestille pakker til hjemmet - eller til afhentning i butikken.
04. januar 2021 kl. 09:26 Af Daniel Brøns

Annonce

LOLLAND De første to uger af det nye år bliver nu igen præget noget af den type nedlukning, som vi kendte fra foråret - og fra ugen mellem jul og nytår. Det betyder dog ikke, at man som forbruger ikke kan købe de ting, som man har brug for indtil den 17. januar, der lige nu er slut-datoen for nedlukningen.

Uanset om butikken skal lukke, så står det den frit at handle, blot den gør det ved at sende eller udlevere pakker, der er forud-bestilt. Dermed kan kunderne vælge at kontakte deres lokale favorit-butikker direkte. Har butikken web-handel er det nemmest. Har den ikke, er mulighederne mere varierede, fortæller eventchefen i Naskov Handel Katrine Hartmann, der inden jule-nedlukningen udtalte, at hun var usikker på, hvor mange der vil holde åbent for pakke-udlevering.

- Har man ikke en rigtig web-butik, som er sat i system, er det ikke sikkert, at man vil holde åbent for at afvente bestillinger på mail eller telefon. Butikkerne har jo også mulighed for at søge forskellige former for kompensation. Lukker de ikke helt ned, så kan det måske påvirke muligheden for at få støtte, sagde hun.


Kæder altid åbne

Som forbruger er man derfor nødt til at orientere sig hos den butik, som man vil handle med. Typisk vil der som minimum være en telefonsvarer, som oplyser om mulighederne for handel. Alternativt svarer de fleste altid på Messenger og mail.

Lige nu tyder alt derfor på, at større, landsdækkende kæder ser ud til at løbe med ekstra meget handel under nedlukningen, idet byggemarkeder og kæder som Bog&Ide har organiseret online-butikker, der også tager imod ordrer til forsendelse på privatadressen. Byggemarkeder tilbyder typisk også udlevering af bestilte varer i butikken.


Take-away

Ligesom for butikker gælder det for restauranter, at ikke alle finder det fordelagtigt at holde åbent for take-away. Mange vælger dog at have det, så Katrine Hartmann opfordrer til, at vi husker at bruge de lokale restauranter under nedlukningen også.


Frisører lukket

Indtil 17. januar er også frisører, køreskoler og lignende personlig service lukket. Dog er sundhedsfremmende klinikker såsom tandlæger stadig åbne for dem, der har brug for det.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce