cookie-og-privatlivspolitik
Peter Børgesen har i dag en del flere fuglebure i den store butik, hvor han er rigtigt glad for at arbejde hver dag.
Peter Børgesen har i dag en del flere fuglebure i den store butik, hvor han er rigtigt glad for at arbejde hver dag.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Startede med seks fuglebure

Børgesens Dyrehandel fejrer den 7. oktober jubilæum med et koncept, der har overlevet i 50 år. Fisk og fugle er stadig i fokus, men nye varer er kommet ind.
04. oktober 2021 kl. 10:06 Af Daniel Brøns

MARIBO Ikke alt hos Børgesens Dyrehandel er som dengang en hamster i 1971 kostede seks kroner. I dag koster den lille gnaver 225 kroner - men den er til salg sammen med fugle, fisk og andre dyr i en butik, hvor hjertet altid har banket for dyr siden Peter Børgesens far Mogens Børgesen åbnede butikken, der kun var på 50 kvadratmeter.

- Han havde dengang en købmand i Hunseby, men det var blevet sværere at drive købmand i de små byer, fortæller Peter Børgesen, der er søn af en far, der har haft stor interesse for dyr.

- Han var den første, som solgte undulater i Grønland, så han har været meget omkring i sin tid, siger dyrehandleren, der fortæller, at den første butik lå i Suhrsgade 1 - helt nede ved Vestergade. Der blev dog hurtigt for trangt, så i 1973 købte Mogens Børgesen ejendommen i Østergade 44.

I april 1980 overtog Peter faderens dyrehandel, som han kendte ret godt efter at have hjulpet til i butikken i flere perioder. Faktisk er han uddannet smed og har arbejdet med metal i en del år, inden han tog springet fuldt ud, og det har han ikke fortrudt.

- Jeg skal gerne indrømme, at det altid er hårdt for en ung mand, når man skal have en butik til at fungere, men jeg klarede det ved hele tiden at give mig selv udfordringer. På et tidspunkt vidste jeg, at jeg skulle 100.000 op i omsætning for at det kunne hænge sammen, og så strammede jeg mig an og nåede målet, siger dyrehandleren, der i 2007 udbyggede butikken, så den fik bedre plads til blandt andet dyrefoder til hunde og katte, der jo fylder en del.

Annonce

Arbejder meget

Hemmeligheden bag at klare sig som dyrehandler er ligesom meget andet i livet at bevare sit engagement. Og det har ikke været svært for Peter Børgesen.

- Da jeg fik min første ansatte, så var planen egentlig, at jeg skulle holde fri en dag i ugen, men jeg kan ikke lade være med lige at komme ned og have fingeren på pulsen. Jeg tror, at det skal være sådan for at det kan fungere. Kunderne kommer jo også for at få en sludder med dyrehandleren selv, så man kan ikke bare slippe tøjlerne og tro, at det kan køre af sig selv, siger den 63-årige dyrehandler, der tror, at stemningen i butikken har stor betydning.

- Vi tager ikke en særlig ekspedient-rolle på, men er os selv i arbejdet. Jeg kan godt lide at tage lidt gas på kunderne og sige min mening. Hvis jeg en dag bare ekspederer uden at gøre det, så tror folk bare, at jeg er blevet syg, så det går altså ikke, siger dyrehandleren, der ligesom andre erhvervsdrivende over de 60 bliver spurgt, om han ikke drømmer om en tid på pension og mere end én uges ferie om året.

- Det kommer folk først til at høre om, når det er aktuelt. Jeg er typen, der tager en dag ad gangen. Jeg kan lide mit arbejde, så lige nu har jeg ikke andre planer end bare at blive ved, siger han.

Jubilæet fejres den 7. oktober med forfriskninger til kunder og venner af butikken. I næste uge vil der også være gode tilbud, som vil blive annonceret.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE