cookie-og-privatlivspolitik
Havnebygningen og Toldboden med Honnørkajen foran er genstande for to vidt forskellige udviklingsplaner, hvoraf den ene kåres som vinder om et par måneder.
Havnebygningen og Toldboden med Honnørkajen foran er genstande for to vidt forskellige udviklingsplaner, hvoraf den ene kåres som vinder om et par måneder.
Foto: privat

Ugeavisen Lolland

Stor interesse for havnefornyelse

Mange har nået at give deres mening til kende omkring arkitektekonkurrencen for Nakskov Havn.
26. januar 2021 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

NAKSKOV 18. januar udløb fristen for at kommentere de to udviklingsplaner, som deltager i arkitektkonkurrencen for Nakskov Havn.

Plancher over planerne, "Spor af Nakskov" og "Alletiders Havn" (se herunder) har været hængt op i de tomme butikslokaler ved siden af Løve Apotek i Nygade, ligesom de har ligget tilgængeligt på Nakskov 2030's facebookside og kommunens hjemmeside - og rigtig mange nakskovitter har betnyttet sig af muligheden for at komme med indspark om deres bys fremtid.

- Der er kommet mange kommentarer i løbet af fasen - fra overordnede betragtninger til helt konkrete forslag og bekymringer. De fleste har kommenteret på facebook, men faktiske er der otte, som har sat sig grundigt ind i planerne og derefter forfattet gennemarbejdede kommentarer, som de har mailet til os, fortæller byplanlægger Malene F. Borgny fra Nakskov 2030.


Trafikken i Havnegade

Begge udviklingsplaner har forslag til ændrede trafikforhold i Havnegade med bedre plads til cyklister og fodgængere. Det er jo fint nok; men hvad med den tunge trafik, som er i dag er en del af gennem Havnegade? Skal den føres op forbi skolerne?

- Det er der en del, som har udvist bekymring om, og det er naturligvis overvejelser, som vi har noteret os og vil præsentere for de to arkitektfirmaer bag udviklingsplanerne, så der kan tages højde for det aspekt i næste fase, forklarer Malene F. Borgny.

Annonce

Der er også kommet kommentarer om de rekreative planer. Det lyder jo fedt med café på havnen og havnebad; men er der folk nok, der vil benytte de dejlige tiltag? Der er også kommet helt konkrete forslag om eksempelvis et klatrestativ, ligesom der er forslag til, hvor et nyt maritimt museum kan placeres. Ja, én har endda strikket de to forslag sammen til ét samlet!

- Nu skal man ikke glemme, at udviklingsplanerne netop er udviklingsplaner og ikke færdige arkitektplaner. Det er de brede penselstrøg og de højtflyvende tanker, som danner grundlag for de mere konkrete planer og tegninger, siger Malene F. Borgny fra Nakskov 2030.


Offentliggørelse i april

Næste step er at holde møde med de to arkitektfirmaer bag udviklingsplanerne, som så skal have arbejdsro til at justere deres planer frem til slutningen af marts - og 21. april offentliggøres vinderen af arkitektkonkurrencen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE