cookie-og-privatlivspolitik
Gitte Dideriksen nyder livsstilen - men det er hårdt at drive købmand.
Gitte Dideriksen nyder livsstilen - men det er hårdt at drive købmand.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Storbyen hjælper købmanden

Hvordan kan en købmand overleve i en by som Skovbølle, som vel har omkring ti huse? Svaret er et godt netværk i Nakskov, hvor man bruger købmandens service.
24. november 2021 kl. 08:21 Af Daniel Brøns

SKOVBØLLE Hvor søger man hjælp, hvis man ligger med et brækket ben og bor i Nakskov? Svaret er måske ikke oplagt, men købmanden i Skovbølle er måske det bedste, for de kører ud hver eneste dag til hele Nakskov, og det er formentlig en af hemmelighederne bag købmandens evne til at overleve med det lille opland. Gitte Dideriksen, der er medejer af købmanden fortæller:

- Vi lægger ikke skjul på, at omsætningen i selve købmanden ikke er nok til holde en købmand i gang økonomisk, men så har vi heldigvis et stort opland, der bruger os, siger hun og fortæller, at forretningen mandag til fredag kører ud, siger hun og viser forretningen frem, hvor de i det lille butikslokale har alt, hvad man måtte have brug for fra grøntsager til mejeri, kød og friske bagervarer - kort sagt alt, hvad man kan forestille sig at få brug for.

Og Gitte Dideriksen erkender, at det er et særsyn, at sådan en lille købmand ligger i en lille landsby.

- Jeg oplever jævnligt, at biler kører forbi, for bagefter at vende om for lige at forsikre sig om, at vi virkelig ligger her og er åbne. Så vi får en del strøgkunder fra både faste kunder og engangskunder, siger hun og fortæller, at butikken nu overlever på 3. generation i familien Dideriksen. Men en 4. generation bliver det næppe til.

- Vi kan godt lide livsstilen med at være købmænd, men færre og færre vil yde den indsats, som der skal til, så jeg tror altså, at vi bliver sidste generation, så om ti eller 20 år er vi er måske ikke længere, men vi bliver ved så længe vi selv orker det, siger hun.

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE