cookie-og-privatlivspolitik
Der er noget hjemlig hygge over det, når man tager sin kaffe hos Café Fika, garanterer Maria Kjærsgaard Holecz.
Der er noget hjemlig hygge over det, når man tager sin kaffe hos Café Fika, garanterer Maria Kjærsgaard Holecz.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Svensk caféstemning er kommet til Maribo

Maria Kjærsgaard Holecz har i halvandet år haft en landcafé i Sverige med masser af hjemlig stemning. Den bringer hun nu til Maribo midt i Østergade, hvor hun har indrettet en kaffecafé, der oser af hjemlighed.
11. september 2020 kl. 14:57 Af Daniel Brøns

MARIBO Hvem gider kedelige caféer med fastnaglede standarborde og fasttømrede koncepter? Maria Kjærsgaard Holecz gider i hvert tilfælde ikke, så nu er hun i gang med sin anden nystartede café i sit liv. Hun er for halvandet år siden flyttet til Skørringe efter nogle år i Sverige, hvor hun har drevet café på landet. Og det skræmmer hende ikke, at fire iværksættere har opgivet deres café på netop denne adresse.

- Folk kom langvejs fra til min café langt ude på landet i Sverige, og her er der mange flere mennesker, så jeg er sikker på, at det nok skal gå, siger byens nye restauratør, der har involveret hele familien i projektet. To store piger på 15 og 17 hjælper til, og det samme gør hendes mand, der også passer job i socialsektoren i Nakskov.

Menukortet er meget traditionelt og med ting, der typisk fås i en kaffebar. Kage, ostemadder, flere slags kaffe, smørrebrød, salater - og dagens ret til bare 49 kroner i øvrigt. Og da ugeavisen kom forbi, var der allerede godt fyldt, og det bliver der ved med at være, spår Maria Kjærsgaard Holecz.

- Jeg ved, at den hjemlige stemning tiltaler folk, så alt fra enlige til par, venner og børnefamilier får lyst til at komme her. Så bare priserne er fornuftige, er jeg sikker på, at kunderne vil fortsætte med at komme her, siger hun og fortæller, at hun selv er meget i køkkenet også.

- Jeg er selvlært og og har fundet ud af, at det hjemmelavede er bedre end det, som jeg kan købe, siger hun og oplyser, at der om sommeren er åbent fra 10 til 20. Udenfor sæsonen bliver det formentlig 11-19. Den ligger Østergade 15A .

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE