cookie-og-privatlivspolitik
Forfatter Søren M. Frederiksen udgav sidste år krimien "De underjordiske".
Forfatter Søren M. Frederiksen udgav sidste år krimien "De underjordiske".
Foto: Lisbet Rasmussen/ arkiv

Ugeavisen Lolland

Sydhavsøerne får nu eget forlag

Nyt lokalt bogforlag vil fortælle de bedste historier fra Sydhavsøerne.
08. april 2021 kl. 08:14 Af Lisbet Rasmussen

NAKSKOV - Sydhavsøerne er fulde af stærke historier fra nutid og fortid, om søfart, bønder, herrefolk, håndværkere, opfindere og kunstnere, om krige, hekseafbrændinger, madtraditioner, fabrikker og landbrug der har ændret og formet de mennesker der bor på øerne. Vi kan spejle os i historierne, lære af dem og lade os underholde af dem.

Sådan beskriver Søren Marquardt Frederiksen tankerne bag sit nyeste initiatv om at stifte et nyt, lokalt forlag.

- Sydhav Forlag er et nyt lokalt forlag der har en ambition om at fortælle de bedste historier fra Sydhavsøerne, så de ikke går tabt, lyder det.


Lokal formidlingsekspert

Søren Marquardt Frederiksen, er cand.mag. i litteraturvidenskab og retorik. Han er forfatter til en række anmelderroste fagbøger om journalistik og retorik og har i 20 år undervist i kulturformidling på Københavns Universitet. I dag bor han i sin fødeby, Nakskov, hvor han skriver skønlitteratur. Indtil videre er det blevet til fire romaner, heraf tre historiske der foregår på Lolland i 1600-tallet.


Lettere at få de lokale historier ud

Et af motiverne for at starte det nye forlag er at det ofte er svært at få de lokale historier udgivet. Mange spændende bogprojekter går ufødte i graven, enten fordi de ikke er skrevet godt nok, eller fordi det er svært at finansiere udgivelserne. Med en profileret platform til at udgive historier om Sydhavsøerne bliver det nemmere at finansiere og skabe opmærksomhed om historierne.

Annonce

Skriveskole på Sydhav

Desuden kan potentielle forfattere nu få hjælp af en af Danmarks mest erfarne skrivetrænere.

Søren Marquardt Frederiksen har undervist mere end 4000 studerende og lært dem hvordan de bliver gode skribenter. På Sydhav Forlag er der en skriveskole med gratis tips til, hvordan man bliver god til at skrive.


Forfattere søges

I første omgang er målet at få kontakt til nye eller etablerede forfattere på Sydhavsøerne. Forlaget hører også gerne fra institutioner eller virksomheder der har en drøm om at få udgivet en historie.

Sydhav Forlag er interesseret i at arbejde sammen med alle, der vil fortælle og udbrede historier der handler om eller tager udgangspunkt i Sydhavsøerne; Lolland, Falster, Møn og de øvrige mere end 40 småøer i farvandet. lisKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE