cookie-og-privatlivspolitik
Huset i baggrunden kommer til at huse det nye apotek - centralt midt i Rødbyhavn over for byens centrale dagligvarebutik.
Huset i baggrunden kommer til at huse det nye apotek - centralt midt i Rødbyhavn over for byens centrale dagligvarebutik.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Sydlolland bliver apotek-hotspot

Ejeren af apoteket i Rødby har besluttet at bygge et apotek, der overgår alle andre på Lolland i automatiserede løsninger. Det kommer til at ligge i Rødbyhavn - lige midt i hovedgaden.
26. februar 2021 kl. 13:21 Af Daniel Brøns

RØDBYHAVN Hvad gør man, når man - ti minutter i lukketid - opdager, at man har glemt at hente sin medicin? I fremtiden kan apoteket i Rødbyhavn måske have en ny løsning.

- Jeg har besluttet at flytte apoteket i Rødby til Rødbyhavn, hvor der bliver etableret Lollands første døgnboks til udlevering af medicin, siger apotekeren, der lige nu er godt i gang med forarbejderne i ejendommen, der ligger i Havnegade 11 i de lokaler, der tidligere husede Lollands Bank. En perfekt placering lige over for DagliBrugsen, hvor mange handler i forvejen.


Højteknologisk

Her kan man i fremtiden hente sine varer hele døgnet uden for åbningstiden. Og kommer man i åbningstiden, kan man forvente en effektiv ekspedition.

- Jeg har bestilt en topmoderne robot til at fremfinde varerne, så ekspedienten får pakkerne sendt op på få sekunder, så snart bestillingen er tastet ind på kasseapparatet, fortæller hun.

- Det giver også bedre tid for personalet, så de kan tilbyde bedre rådgivning, ligesom der bliver lokaler, hvor der kan tilbydes vaccinationer og personlige samtaler også.

Annonce

Hotspot for leveringer

Da Louise Ingerslev Vorbeck både ejer Maribo Apotek og apoteket i Rødby, så benytter hun samtidig lejligheden til at ændre organiseringen af arbejdet en lille smule, så de to afdelinger specialiserer sig lidt mere.


Rødby-udlevering

Apotekeren har forståelse for, at nogle Rødby-kunder er triste over at miste byens apotek i Østergade, men hun forsikrer, at servicen på Sydlolland samlet set bliver bedre.

- Heldigvis kommer kunderne til at opleve det samme professionelle og smilende personale, som de plejer, da de jo flytter med. Men vi kan ikke blive i Rødby, hvor der er for dårlige pladsforhold og ikke særlig god plads til parkering - og heller ikke plads til at udvide på en god måde. Derfor håber jeg, at kunderne tager godt imod de nye rammer, med god plads til kunderne og god plads til at stille bilen udenfor. Og vil man hellere have sine varer udleveret i Rødby, så prøver jeg at finde et udleveringssted, der formentlig bliver i et supermarked eller en butik, siger hun og tilføjer, at apoteket i Rødby har sidste åbningsdag lørdag den 17. april.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE