Annonce
Ugeavisen Lolland

Tag børnene med ud i foråret

Albuen er et rigtigt flot sted at besøge. Og så kan man cykle hele vejen dertil fra eksempelvis Nakskov langs diget på en solidt anlagt cykelrute. Foto: Daniel Brøns

Havørnene flyver over det meste af Lolland. Isfuglen gemmer sig ikke. Og odderen er ved at brede sig ud over alle vandløb. Og så er der masser af kryb og kravl - over og under jorden.

LOLLAND Foråret er i virkeligheden kommet en måned for tidligt i år, og det giver en unik mulighed for rigtigt at komme ud og nyde det her i Corona-ugerne, hvor det gælder om at have masser af frisk luft omkring sig - og det har vi jo her på Lolland, hvor Naturvejleder Klaus Bek Nielsen selv er ude det meste af året og derfor har svært ved at komme med en prioriteret rækkefølge på oplevelserne:

- Jamen der er jo simpelthen en overflod af natur her på Lolland, så jeg vil næsten sige, at man bare skal gå ud i naturen. Så kommer oplevelserne af sig selv, hvis man bruger sine sanser. Selv om havørnen mest er kendt fra fugleturene på Sydlolland, så kan man næsten ikke undgå at se den, hvis man har kikkerten med og færdes ved vandet ved eksempelvis Nakskov Fjord eller Maribosøerne, siger naturvejlederen, der selv bliver glad alene ved at se det hele blomstre op.

- Uden for mit vindue blomstrer mirabelle-træerne jo alt for tidligt, og snart kommer alt det andet. Og tager man børnene med ud, så smitter den spirende stemning altså, garanterer han.

Krible krable

For børn er vand som regel et stort tilløbsstykke. Ved stranden kan man samle sten og lede efter rav. Eller man kan tage ud i vandløbene, hvor dafnier, myggelarver og de første frøer er begyndt at komme, så man nemt kan studere det, mens man måske kigger efter isfuglen, der findes i et større antal end tidligere.

- Men man ser den ikke sidde på sin pind. I stedet oplever man måske pludselig et blåt skær i luften 20 centimeter over vandet - og det er så det, der er isfuglen, som bevæger sig meget hurtigt, siger naturvejlederen, der også opfordrer til at studere insekter i gamle træstubbe.

- Faktisk er sommerfuglene også begyndt at komme. Jeg har set de første dagpåfugle allerede i starten af marts, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skove overalt

Og så opfordrer han til at man ikke nødvendigvis kører langt for at opleve naturen.

- Overalt på Lolland er der flotte naturområder. De mindre skovområder som Købelev Skov og Frederiksdal Skov er faktisk rigtigt gode sted at studere blomster og naturen i øvrigt nær fjorden, siger naturvejlederen, der ofte ser havørnen ved Frederiksdal Skov. Han anbefaler dog Maribo søerne, hvis man vil se anemonen blomstre i alle varianter.

- Men man kan også finde Kodriver, Vorterod og mange andre flotte blomster allerede nu, siger naturvejlederen, der generelt bare anbefaler at komme ud - uanset hvor man er.

- Kig efter forsteninger ved Nybølle Strand, led efter forårstegn ved Kramnitse eller led efter isfuglen ved Sakskøbing å, Maribo søerne, inderfjorden eller Halsted å.

- Faktisk kan man også være heldig at se traner trække. De plejer at flyve over Bornholm, men er vinden i øst, så ses de her.

- Og så gælder det altså om at gribe chancen, når den er der. At plante glæden ved at færdes i naturen i børn er en gave, som de får glæde af i hele livet, og den chance har vi altså lige nu, fastslår han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Guides

Har du brug for en guide, er det en god idé at kigge på naturlandet.dk. Søg eventuelt også på nettet på "Naturstyrelsen Storstrøm", der giver adgang til et væld af foldere og muligheder. Eller søg "børn i naturen aktivitet" og blive inspireret til lege og hygge.

Stemningsbilleder fra Albuen på ual.dk.

  • Albuen er et rigtigt flot sted at besøge. Og så kan man cykle hele vejen dertil fra eksempelvis Nakskov langs diget på en solidt anlagt cykelrute. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Lolland

Frygter for idyllen: Overraskede, kede af det og indignerede

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Annonce
Annonce
Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken