cookie-og-privatlivspolitik
Kobberet på kirkens spir blev omlagt i 1983, men arbejdet var forbundet med en del fejl og mangler, som der nu skal tages (70 meters) højde for at udbedre.
Kobberet på kirkens spir blev omlagt i 1983, men arbejdet var forbundet med en del fejl og mangler, som der nu skal tages (70 meters) højde for at udbedre.
Foto: Mogens Warrer

Ugeavisen Lolland

Tagsikring i tårnhøjde

Det høje kobberspir på Sankt Nikolai Kirke i Nakskov skal fremtidssikres. Første etape feregik i sidste uge.
16. september 2020 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

NAKSKOV Under en inspektion i august konstaterede de professionelle klatrefolk, som var sendt op i Sankt Nikolai Kirkes spir, en ubehagelig klapren og støden af kobberplader, der bevæger sig.

- Problemer er på den sydøstre flade, hvor koberret bevæger sig mere end 10 centimeter ud- og indefter uden på bræddebeklædningen. Nogle af falsene er ødelagt, og man kunne se ud i det fri. Under et kraftigt blæsevejr midt i juni bemærkede flere høje, klaprende lyde fra taget, fortæller menighedsrådsformand Mogens Warrer,

Menighedsrådet tog omgående skridt til at sikre spirets kobberplader, og arkitekten har i samarbejde med kobbertækker Peter Spanggaard fra Væggerløse fundet forskellige løsningsmodeller til at fastgøre de løse pladser.

Selvom det stormede, da arbejdet gik i gang, blev en stor lift sat i stilling ved kirken, og kobbertækkerne var også helt oppe ved spiret. Trods vind og vejr lykkedes det at gøre arbejdet færdigt omkring torsdag middag i sidste uge.

Arbejdet i sidste uge er kun en spæd begyndelse på en snart nødvendig udskiftning af hele taget på spiret.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce