cookie-og-privatlivspolitik
De små huse kan se hyggelige ud i landskabet, så der er god grund til at overveje muligheden.
De små huse kan se hyggelige ud i landskabet, så der er god grund til at overveje muligheden.
Foto: Pressefoto

Ugeavisen Lolland

Tiny-homes til Lolland

På Lolland Kommunes hjemmeside kan man i dag finde over 70 små grunde til salg, som ikke er værd at bebygge. De står og forfalder, men nu har EDC fået en idé.
05. juni 2021 kl. 07:01 Af Daniel Brøns

MARIBO Fremgangen dominerer lige nu på boligmarkedet og i byerne på Lolland. Men enkelte steder får brændenælderne alligevel frit spil, og det ærgrer EDC-mægler Klaus Andersen, der godt kunne ønske sig, at kommunen fik solgt de grunde, der står tilbage, når kondemnerede huse er fjernet. Men det kommer næppe til at ske:

- Dem, som ligger attraktivt nok til bebyggelse, er jo blevet taget, og så står der nu nogle få tilbage, der ikke sker noget med. Det er ærgerligt, for det er jo heller ikke pænt, at en grund gror til, siger mægleren, der ser en mulig løsning.

- Hvis kommunen gav dispensation fra kravet om, at alle grunde skal bebygges af normale huse eller sommerhuse, så kunne man jo sætte et "tiny house" på grunden, siger mægleren, der er klar over, at kommunen måske vil frygte, at det vil medføre øgede sociale udgifter.

- Der skal kun gives tilladelse til at benytte grunden til fritidsbrug. Så ville de blive en attraktiv mulighed, for sådan en grund koster jo helt ned til ti kroner pr. kvadratmeter - og sætter man et hus på til 200.000 kroner, så har man en lille perle meget billigt, som er pæn at se på, siger mægleren. dbrKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE