Annonce
Ugeavisen Lolland

Turister vigtigere end Femern

Der er fart på hundespillene i "Boksen" i Rødbyhavn, hvor der snart udvides med Danske Spil, så hele paletten er klar - også til byggearbejdere, fortæller Stefan Schultz. Foto: Daniel Brøns

På Sydlolland er det stilhed før stormen, vurderer forretningsmanden Stefan Schultz, der har satset stort på en spillehal midt i Rødbyhavn og nu vil sælge is i begge de sydlige byer. I byens Rema 1000 vurderes det, at Femern først får en begrænset betydning i 2023.

RØDBYHAVN Stemningen i Rødbyhavn er stadig ikke helt som i guldgraverland i det vilde vesten, når men en tirsdag formiddag slentrer ned ad bygaden.

Men noget er der sket. Flere spisesteder er skudt op, ligesom et helt nyt apotek - og for kort tid siden er en af Danmarks største spillehaller "Boksen" genåbnet efter corona - og udvider snart igen.

Stefan Schultz ejer Home Multicenter i Rødby, begge Boxen-spillehaller i Rødby og Rødbyhavn, ligesom han har en del udlejning af værelser til turister. Og han oplever, at vi står foran et stort boom i Sydlolland - måske især i Rødbyhavn.

- Jeg oplever også, at der er en stor interesse for at bakke op blandt de lokale, for da vi åbnede for vores café i Rødby i forrige uge, kom der altså 546 mennesker og fik en softice. Godt nok gratis, men det viser da, at der er masser af folk i byen, siger forretningsmanden, der selv står bag skranken i Rødbyhavn det meste af dagen for at starte forretningen op - og venter et stort publikum snart takket være genåbningen af Lalandia og de mange i sommerhuslandet.

- Og nu får vi altså også en softicemaskine her i Rødbyhavn, så vi faktisk bliver de eneste i byen, der sælger hjemmelavede is, siger han og oplyser, at maskinen er klar om få dage.

Jævnt fremad

Går man videre ned ad gaden til DagliBrugsen er meldingen også, at der er fremgang, om end butikken denne formiddag ikke ligefrem virker overrendt.

- Jo, vi mærker mere og mere, at der er håndværkere i byen, lyder det fra en lidt fortravlet uddeler Ann Johansen, der dog ikke vil kalde situationen et boom endnu.

Det vil de heller ikke i byens discountbutik Rema 1000, der oplever enkelte håndværkere, der dog slet ikke har nogen betydning i forhold til de lokale og turisterne, fortæller købmand Kim Rubæk.

- Jeg tror, at nogen overvurderer betydningen af Femern, for du kan jo se, at vi har haft adskillige bagere, der har måttet give op. Langt vigtigere er turisterne, der skal købe stort ind til hygge i sommerhusene, og det gør de i stort tal, så vores omsætning er ret stabil, siger købmanden, der ikke er superbegejstret for, at tyskerne så sent har fået corona-tilladelse til at rejse ind i Danmark.

- Tyskerne kommer generelt fra det velhavende syd, så de køber mere end den gennemsnitlige dansker, vurderer købmanden, der tvivler på, at femern-håndværkere får en altafgørende betydning i byen.

- Selv om der måske kommer 2500 mand i 2023, så skal mange af dem sende penge hjem til familien, så deres indkøb kan godt vise sig at være spartanske, og måske spiser de og køber ind på byggepladsen, siger han og tilføjer, at han slet ikke kunne mærke det, da flygtningecenteret med 300 personer lukkede.

- Det giver et fingerpeg om, at store institutioner ikke altid er det afgørende for forretningslivet i byen, men vi ser da håndværkere i butikken, og når flere kommer, så er det jo altid et ekstra plus for totalomsætningen i vores lille by, siger han.

  • Der er fart på hundespillene i "Boksen" i Rødbyhavn, hvor der snart udvides med Danske Spil, så hele paletten er klar - også til byggearbejdere, fortæller Stefan Schultz. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Guldborgsund

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Lolland-Falster

"På røven i Nakskov"? - Det kan man godt glemme alt om

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Annonce
Annonce
Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

112

105 taget i fartkontroller

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase