cookie-og-privatlivspolitik
Dennis Goldbek oplever, at arbejdet skrider hurtigt frem og glæder sig til at se det færdige resultat.

11

Billeder

Dennis Goldbek oplever, at arbejdet skrider hurtigt frem og glæder sig til at se det færdige resultat.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Udfordringer med gågadebyggeri

Det har ikke været uden udfordringer at gå i gang med at renovere Østergade, men foreløbig ser tidsplanen ud til at holde.
09. marts 2020 kl. 08:35 Af Daniel Brøns

Annonce

MARIBO: I den ene ende af gaden ser det ud til, at jordarbejdet næsten er færdigt, og i den anden ende går nogle folk fra hovedentreprenøren H. Rasch & Søn og lægger brosten. Umiddelbart ser det godt ud, og man kan måske undre sig over, at det skal vare helt indtil 8. maj inden projektet er færdigt.

Men Claus Øksengaard, der er anlægsgartner hos hovedentreprenøren fra Stubbekøbing, at der er mange detaljer, der skal på plads.

- Dels er vi ikke færdige med at bryde gaden op hele vejen, og så tager det altså en del tid med meget af det tekniske over jorden også, så jeg tror altså ikke, at vi skal regne med at blive færdige før tid, siger han.


Kabler ligger højt

Maribo-entreprenøren LP Entreprise er underentreprenør på opgaven og har stået for kloakker, dræn og gravearbejdet i en lang periode med fire mand. Og de er løbet ind i forskellige udfordringer undervejs, fortæller rørlægger Dennis Goldbek fra LP Entreprise.

- Hele kloaksystemet er støbt ind i en kæmpe betonblok, der ligger ret højt, så det har medført, at fibernet, fjernvarme og andre installationer også ligger usædvanligt højt, så det har været svært at grave uden om, siger rørlæggeren, der også har måttet være med til at få styr på et enkelt fjernvarmebrud, som dog hurtigt blev lappet igen.


Dræn lægges

En stor del af arbejdet har været at lægge drænslanger fra alle drænbrøndene i siden af vejen, så en større del af regnvandet kan sive ud i jorden i stedet for at blive ledt væk. Systemet er dog koblet sammen med det almindelige kloaknet, så overskydende vand løber videre ud i det almindelige kloaksystem.

Naturligvis er der også blevet lavet helt nye dræn-riste i kanten af vejbanen, der bliver omkring halvanden meter smallere end den nuværende vej, hvilket normalt lægger en dæmper på trafikken.

Dennis Goldbek er umiddelbart ikke klar over, hvorfor man ikke lægger nye kloakker, nu da man alligevel er i gang med at lægge vejen om:

- Det er almindelige gamle kloakker i betonrør, så helt nye er de ikke, men en udskiftning ville ikke være nogen helt lille opgave, da hele undergrunden er støbt ind i store mængder beton, som vil være meget krævende og kostbart at bryde op.

Se billeder fra gågaden på www.ual.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce