cookie-og-privatlivspolitik
Information om bysbarnet Kaj Munk er naturligvis en vigtig del af rundturen, der er kort og varer ca. fem kvarter. Her er det Terkel Jakobsen, der er ude på årets første tur, som 20 var med på.
Information om bysbarnet Kaj Munk er naturligvis en vigtig del af rundturen, der er kort og varer ca. fem kvarter. Her er det Terkel Jakobsen, der er ude på årets første tur, som 20 var med på.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Vægterne er igen løs i gaderne

Endelig letter alle restriktionerne, så nu kan man igen få en guidet tur gennem Maribo. Og det er ganske gratis.
09. juni 2021 kl. 06:36 Af Daniel Brøns

MARIBO "Hej vægter, klokken er slagen ni". Sådan kan det måske lyde om aftenen på torvet i Maribo, hvor vægtersæsonen er i gang igen, og hvor man fra klokken 21 til 22 kan gå en tur med vægerne.

Vægterne er klar ved det gamle rådhus hver tirsdag og torsdag aften i juni, juli og august. Turen går gennem den gamle bydel af Maribo omkring domkirken, torvet og de gamle huse imellem. Vægterne er selvfølgelig iklædt historisk korrekte uniformer og har dertil en original lanterne og den frygtede "morgenstjerne".

Han synger de berømmelige vægtervers og fortæller om mennesker og
begivenheder fra byens over 600-årige historie. Det er ikke en kedelig beretning, men handler også om de initiativrige kvinder og handlekraftige mænd, som har sat deres præg på den gamle købstad. En af byens kendte sønner, digterpræsten Kaj Munk, har naturligvis en central plads i vægterens fortælling, og vi kommer både forbi hans fødested - og graven for hans biologiske forældre.

Turene er sponsoreret af Turistforeningen, og da de tilpasses af vægterne Jan, Lynge og Terkel kan man måske med fornøjelse komme flere gange og blive lidt klogere på byen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE