cookie-og-privatlivspolitik
Finn Andersen, uddeler i Dagli'Brugsen i Dannemare, har øget omsætningen i sin forretning her under corona-krisen.
Finn Andersen, uddeler i Dagli'Brugsen i Dannemare, har øget omsætningen i sin forretning her under corona-krisen.
Foto: Arkiv

Ugeavisen Lolland

Vareudbringning øger omsætning

Dagligvarebutikkerne i de små byer oplever her under corona-krisen, at flere efterspørger at få bragt varer lige til døren.
02. april 2020 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

VESTLOLLAND For to uger siden måtte DagliBrugsen i Dannemare udvide vareudbringningen med en ekstra ugentlig tur.

- Behovet for at få varer bragt ud er helt tydeligt steget her i forbindelse med corona-krisen, slår uddeler Finn Andersen fast.

Han vurderer, at butikkens vareudbringning er øget med 20-25 procent, siden regeringens første restriktioner satte i kraft for knap to uger siden.

Dagli'Brugsenn i Dannemare har normalt tre vareture om ugen. To dage rundt på Sydvestlolland og en tur, der går til Maribo, Rødby, Rødbyhavn og Holeby.

Det er primært ældre menensker, som får varer bragt ud, men Finn Andersen vurderer, at der også er folk, som ikke tør gå ud af deres hjem på grund af smittefare, som for en tid får dagligvarer bragt til døren.


Mange sommerhusgæster

Men det er ikke kun de ekstra vareture, som lige nu har øget omsætningen i Dannemares dagligvarebutik.

Der er rigtig mange, som har valgt at forlægge residensen til deres sommerhus ved Lollands sydvestlige kyst, og mange af dem køber ind i Dagli'Brugsen.

- De mange sommerhusgæster har betydet et vældigt løft i den daglige omsætning. Faktisk har jeg aldrig oplevet noget lignende på denne årstid. Det svarer faktisk til den handel, vi normalt har i påsken og under andre højtider, fortæller Finn Andersen.

Han har været nødt til at hyre ekstra personale ind. Dels for at klare arbejdet ved kassen, hvor det kræver en ekstra indsats at håndtere sikkerhedsregler blandt andet om at holde afstand, dels til at sætte de ekstra varer på plads i forretningen. Han mener dog, at kunderne generelt opfører sig fint.


Vareture til Nakskov

Også hos LetKøb i Skovbølle og hos Min Købmand i Vestenskov har man mærket en øget efterspørgsel efter at få dagligvarer bragt til døren.

- Omsætningen er steget, og selvfølgelig har vi flere kunder, der ringer og beder om at få deres varer bragt ud. Mange er jo gået i frivillig isolation for at undgå at smitte eller blive smittet, siger Gitte Dideriksen, indhaver af LetKøb i Skovbølle.

Hendes mand, Morten, kører vareture fem dage om ugen. Hver dag er der en del af varerne, som bliver afleveret på adresser i Nakskov .

- Derinde er der jo nærmest ingen forretninger, som bringer varer ud, påpeger Gitte Dideriksen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce