cookie-og-privatlivspolitik
Jan er klar, hvis gearkassen lyder mærkeligt.
Jan er klar, hvis gearkassen lyder mærkeligt.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Vask gearkassen i tide

Har du en gearkasse, som skramler lidt, så er det klogt at få den renset i tide for at undgå et sammenbrud, der godt kan koste over 40.000 kroner.
18. februar 2021 kl. 10:46 Af Daniel Brøns

Annonce

NÆSBY Har man en bil med automatgear er vask af gearkassen især relevant, da de er meget kostbare at reparere på, fortæller Jan Sørensen fra Næsby Auto, der derfor har anskaffet et anlæg, der skyller gearkassen igennem med ren olie - og først standser skylningen, når alle urenheder er væk.

- Folk bliver meget overraskede over så blødt gearskiftet pludselig kører efter en rensning, så det er noget, som er alle pengene værd, siger han og oplyser, at en rensning koster mellem 3.000 og 7.000 kroner inklusive nye filtre og olien.

- Det er især godt givet ud, hvis du har en dyrere bil. En gearkasse til en Audi koster det typisk 40.000 kroner at skifte, men for nogle biler er det endnu mere, siger han.

Typisk vælger ejere af biler med manuelle gearkasser ikke at få dem skyllet, men de belastes heller ikke på samme måde.

- Det er også billigere at skifte gearkasser på små biler. Går de i stykker, så vælger man normalt at finde en brugt gearkasse, der fås i lave prisklasser, men det kan nu også løbe op i nogle timer at skifte dem, siger han.

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE