cookie-og-privatlivspolitik
Per Rossing samler også familiens nye køkken, som han har skaffet gennem OBH til en god pris.
Per Rossing samler også familiens nye køkken, som han har skaffet gennem OBH til en god pris.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Vi renoverer huset af kærlighed

Et hus til 800.000 kroner kan næsten blive et slot, hvis man hyrer de rette håndværkere. Vi mødte tømrermester Per Rossing på arbejde i Rødbyhavn i færd med en større renovering.
22. juli 2021 kl. 08:11 Af Daniel Brøns

RØDBYHAVN Husejeren vil helst være anonym, men han er glad for sit hus, elsker at bo i Rødbyhavn. Så selv om det måske ikke betaler sig i forhold til salgsværdien, så har han aldrig fortrudt det, når han har gjort noget ud af sit lille hus, der er på omkring 110 kvadratmeter.

Lige nu har han hyret tømrermester Per Rossing, der er godt i gang med at renovere tre rum. Helt nyt gulv, nye vægge i stuen, nye lofter, nye paneler, ny strøm, nye fliser i bryggers og i køkkenet entreprisen, som Per Rossing er glad for at håndtere.


200.000 for tre rum

- Jeg kan godt lide denne typer af opgaver, som man skal arbejde tæt sammen med kunden om for at få det helt rigtige resultat, siger han og fortæller, at han efter at have givet tilbud blev udvalgt til opgaven, der også omfattede at tage en væg ned, så stue og køkken gik i ét. Omkring 200.000 kroner - plus selve køkkenet løber sådan en opgave op i, vurderer Per Rossing, der beregner knap 400 kroner i timen - plus moms, hvilket er i den rimelige ende af skalaen på håndværkerhonorarer.

- Der går nemt op imod et par måneder med sådan et projekt, der omfatter utroligt mange detaljer, siger han og viser fliserne i bryggerset, de mange lampeudtag i loftet, de omfattende tekniske VVS-installationer, panelerne. Samt ikke mindst de skarpt optrukne vægge og lofter, som han selv sammen med en maler, en elektriker og en VVS-installatør har arbejdet med.

En enkelt overraskelse var der også, og det plejer der at være, når man først går i gang.

Annonce

- Væggene var i meget dårlig stand og ret skæve, så det ville være dumt at have grimme vægge og spare 15.000 kroner, når resten står helt perfekt.

Lige nu mangler han kun at sætte køkkenet op - samt fliser. Så skulle området være til at tage i brug igen i et hus, der næsten er som nyt - og trods alt en del billigere.

- Det ville være ærgerligt, når resten står snorlige, siger han og oplever at flere og flere gerne betaler for at få mere komfort i huset. I netop dette hus er der - siden købet for otte år siden - blevet investeret i 200 mm. Isolering overalt, nye døre og vinduer, nyt tag, ny garage, nye fliser - hvilket vel tilsammen bringer husets samlede pris - inklusive alt på omkring 1,6-1,8 mio. kroner.


Nye huse løber op

Og så opstår typisk den situation, at mange spørger, om det så bedre kan betale sig at købe nyt. Et nyt hus koster typisk fra 1,5 mio. kroner og opefter - men så kommer byggegrunden og indkørsel måske oveni, så under 2 millioner koster et nyt hus næppe.

Men spørger man den anonyme husejer, så ville han ikke flytte for at købe nyt.

Annonce

- Man flytter jo ind og bliver glad for huset, og så bruger man jo gerne penge på at være i det. Og skulle det være sådan, at vi kun kan få 1,2 for det og har brugt 1,7, så skal de tabte 500.000 kroner måske fordeles over 20 år, siger husejeren, der også nyder at bo i et område, hvor de gamle haver er vokset op - og hvor han - over tid har kunnet sætte sit præg på tingene selv.


Vær med i arbejdet

Og spørger man Per Rossing om hans bedste råd, lyder det:

- Få nogle tilbud fra håndværkere, følg med i processen og betal i etaper og aldrig for mere, end du har fået, så kan det ikke gå helt galt. Dog skal man altså vide, at man har fået en håndværker, der overholder aftalerne. Har de ikke tid, så skal man gøre kort proces, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE