cookie-og-privatlivspolitik
En god Bordeaux-vin som denne fra Moulin de La Rose koster 389 kroner hos Vin og Velsmag. Men har man købt den "En.Primeur", så kostede den nok et sted mellem 300 og 310 kroner pr. flaske, fortæller Rasmus Schjelde.
En god Bordeaux-vin som denne fra Moulin de La Rose koster 389 kroner hos Vin og Velsmag. Men har man købt den "En.Primeur", så kostede den nok et sted mellem 300 og 310 kroner pr. flaske, fortæller Rasmus Schjelde.

Ugeavisen Lolland

Vin er en sjov investering

Hos 2010 Vin og Velsmag i Maribo møder de efter genåbningen af Maribo ikke kun kunder, der trænger til at forkæle sig selv. Mange kunder ønsker også at investere i vin. Og hidtil har det været mere sikkert end penge i banken.
24. marts 2021 kl. 11:47 Af Daniel Brøns

MARIBO I tider med minus-renter og usikre aktiemarkeder, kan vin måske være løsningen. I hvert tilfælde har bestemte vintyper vist sig at stige i værdi år for år, og derfor har mange vinkendere hvert forår blikket rettet stift mod Bordeaux, hvor mange af investeringsvinene handles.

Rasmus Schjelde, der er uddannet sommelier og ansat hos Vin og Velsmag, vil typisk anbefale at investere i "En Primeur" vine fra Bordeaux.

- Det foregår ved, at man kontakter os og spørger om et godt forslag til indkøb af gode vine. Så lægger vi bud ind hos vingårdene - typisk i april eller maj, inden vinen er kommet på flaske og derfor kan købes billigere som forsalg. Når vinen så lander her i butikken, så vil kunden typisk have fået varen 10-15 procent billigere end den pris, den bliver handlet til, forklarer han.

Hvor meget vinen stiger i værdi herefter er svært at sige præcist, men stiger gør de.

- Jeg vil sige, at du efter yderligere fire-fem år typisk vil opleve en værdistigning på yderligere 30 procent, og det er da mere end banken kan tilbyde, siger han og tilføjer, at mange typisk vælger at gemme vinene selv og bruge dem som gave eller til eget forbrug.

Annonce

- Så kan man servere en vin, som er 300 kroner værd, som man måske har givet 160 kroner for, siger han. De 160 kroner er typisk fra-prisen ved "En Primeur" vinene fra Bordeaux.

Er man rigtigt professionel investor, så køber mange typisk vine fra de helt store vinslotte, men de er typisk ekstremt dyre, så mange vælger vinene fra de mindre slotte, hvor vinen - efter Rasmus Schjeldes opfattelse - kan være mindst lige så god.

- Dem kender vi og har som regel besøgt gårdene, så man kan få en rigtig god rådgivning om alle vine og deres ophav, inden man vælger sin investering, siger han og oplyser, at man lettest kan realisere en gevinst, hvis man køber fra kendte vinslotte. Det sker typisk ved vin-auktioner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE