cookie-og-privatlivspolitik
Det kan være værdifuldt for børn at have nogen at betro sig til, som hverken er forældre eller anden familie.
Det kan være værdifuldt for børn at have nogen at betro sig til, som hverken er forældre eller anden familie.
Foto: Pressefoto

Ugeavisen Lolland

Voksenvenner savner frivillige

Alle børn kan have brug for en ekstra voksen i sit liv, og det bliver snart muligt på Lolland Falster, hvor Børns Voksenvenner opstarter aktiviteter, så snart der er fundet frivillige matchere.
28. februar 2021 kl. 13:23 Af Daniel Brøns

LOLLAND Nu får børn på Lolland-Falster med brug for en ekstra voksen i deres liv snart en hjælpende hånd. Foreningen Børns Voksenvenner er i gang med at opstarte aktiviteter i både Lolland og Guldborgsund Kommune, og det er visionen, at de første vennepar skal være en realitet allerede på denne side af sommerferien. Det er den lokale ildsjæl Tom Jensen, som er den lokale, frivillige drivkræft bag initiativet, og for ham giver det rigtig god mening at være med til at skabe netop sådan et tilbud.

- I hele mit liv har jeg beskæftiget mig med foreningsarbejde, både som frivillig og professionel og ofte i sammenhænge med børn og unge, så jeg har set mange eksempler på, hvor store negative konsekvenser det kan have for et ungt menneske ikke at have tilstrækkeligt mange nære voksenrelationer i sit liv. Samtidig har jeg en masse organisatorisk erfaring, og da jeg er kommet til et sted i min tilværelse, hvor arbejdslivet fylder mindre, er opgaven den helt rigtige for mig, og jeg glæder mig til at komme i gang.

Tom Jensen, som selv bor på Falster, vil blive tovholder for de frivillige, og samtidig vil han få en stor rolle i forhold til at rejse den økonomi, der er nødvendig for at kunne drive aktiviteterne, der resulterer i omkring 250 venskaber om året.

- Vores erfaring er, at venskaber gennem Børns Voksenvenner giver børn øget selvværd og mod på nye udfordringer, siger han.

Tilbuddet om en voksenven gælder for alle børn i alderen mellem 6 og cirka 12 år.

Annonce

Børns Voksenvenner er en landsdækkende frivillig forening, og er til stede i omkring 60 kommuner og har over 1500 frivillige, som understøttes af områdekontorer flere steder i landet. Det er en ikke-politisk forening uafhængig af religion, økonomiske interesser og offentlige myndigheder.

Du kan kontakte Tom Jensen på lolland-falster@voksenven.dk og læse mere om at være frivillig voksenven på adressen www.voksenven.dk redKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE